Paprastas, bet skanus menkės receptas su porais, vyšniniais pomidorais ir aromatinėmis žolelėmis. Menkė yra mažai riebalų turinti žuvis, kurią galima kepti, gruzdinti arba troškinti. Jis yra švelnaus skonio ir savito aromato. Be menkės, su porais ir pomidorais taip pat galite derinti plekšnę, paltusą arba juodadėmę menkę.
Produktai Menkė su porais ir pomidorais
Ingredientai (6 porcijoms)
Menkės filė – 800 g
Porai – 2 vnt.
Vyšniniai pomidorai – 300-350 g
Citrinos žievelės – 1 šaukštelis.
Citrinų sultys – 2 šaukštai.
Alyvuogių aliejus – 1 valgomasis šaukštas.
Čiobreliai – 1 šaukštelis džiovintų čiobrelių arba 3 šviežios šakelės
Druska – pagal skonį.
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Kaip paruošti menkę su svogūnais ir pomidorais:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200-220 laipsnių temperatūros. Porus (baltąją ir šviesiai žaliąją dalis) supjaustykite smulkiais griežinėliais, gerai nuplaukite ir nusausinkite ant popierinio rankšluosčio. Kruopščiai nuplaukite citriną ir sutarkuokite žievelę. Išspauskite citrinos sultis. 2.
Kepimo inde sumaišykite porus, citrinos žievelę, citrinos sultis, alyvuogių aliejų, čiobrelius, maždaug 0,5 šaukštelio druskos ir 0,25 šaukštelio pipirų. Uždenkite folija ir 8-10 minučių pašaukite į įkaitintą orkaitę.
3. Išimkite indą iš orkaitės. Sudėkite pomidorus, išmaišykite.
4. Žuvį supjaustykite gabalėliais, o menkę iš abiejų pusių pasūdykite ir papipirinkite (taip pat maždaug 0,5 šaukštelio druskos ir 0,25 šaukštelio pipirų). Ant daržovių sudėkite žuvį.
5. Uždenkite formą ir kepkite menkę, pomidorus ir svogūnus apie 20 minučių.
Patiekite menkę su porais ir pomidorais iš karto.
Gero apetito!