Marmurinių pupelių sriuba su vištienos kojomis Sudedamosios dalys
- 200 g pupelių (marmurinių pupelių)
- 4 vištienos šlaunelės
- 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2 m dydžio svogūnas (-ai)
- 2 raudonieji pipirai
- 2 neapdorotos kalkės
- 2 šaukšteliai arabiškų prieskonių mišinio (Baharat)
- 1 šaukštelis maltų kmynų
- Druska ir pipirai
- n. B. Plokščialapės petražolės, papuošimui
- 1 litras vandens
Paruošimas
Darbo laikas apie 30 minučių
Bendras laikas apie 30 minučių
Marmurines pupeles per naktį pamirkykite vandenyje ir palikite mirkti.
Kitą dieną nusausinkite pupeles ir užvirinkite maždaug 1 l šviežio vandens, tada virkite ant silpnos ugnies maždaug 25 minutes.
Tuo tarpu vištienos šlauneles nuplaukite, nusausinkite ir pašalinkite riebalus. Perpjaukite per pusę ties jungtimi. Apkepkite visą plotą karštame alyvuogių aliejuje. Pagardinkite druska ir pipirais ir išimkite iš keptuvės.
Nulupkite svogūnus, supjaustykite juos skiltelėmis ir pakepinkite keptuvėje. Nuplaukite karštus laimus ir juos supjaustykite į ketvirčius.
Sudėkite mėsą į pupeles su svogūnais, laimais, prieskoniais, druska ir pipirais. Kepkite dar 25-30 minučių. Nuplaukite ir nuvalykite paprikas ir supjaustykite jas dideliais kubeliais. Juos sudėkite likus maždaug 15 minučių iki virimo pabaigos. Jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais.
Patiekite giliose lėkštėse ir papuoškite smulkintomis petražolėmis.