Daržovių sultinyje troškinkite juodadėmės menkės filė su morkomis, pastarnokais, porais ir obuoliais.
Produktai Lydekos su daržovėmis ir obuoliais
Ingredientai (4 porcijoms)
Rūkytos juodadėmės menkės filė be kaulų – 4 gabaliukai (po 250 g)
Mažos morkos (supjaustytos juostelėmis) – 3-4 vnt.
Pastarnokas (supjaustytas įstrižai) – 1 vnt.
Nulupti obuoliai (supjaustyti griežinėliais) – 2 vnt.
Kmynai – 1 šaukštelis.
Sviestas – 1 šaukštelis.
Porai (supjaustyti juostelėmis) – 2 vnt.
Daržovių sultinys – 250 g
Druska – pagal skonį
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Šviežios petražolės (susmulkintos) – 30 g.

Sausoje keptuvėje 1 minutę pakepinkite kmynus, kol jie taps kvapnūs. 2.
2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite sviestą, supilkite porus, morkas, pastarnokus ir obuolius, pabarstykite druska, pipirais ir kmynais. Daržoves virkite ant vidutinės ugnies apie 3-5 minutes.
3. Supilkite sultinį ant daržovių, sumažinkite ugnį iki minimumo ir virkite 10-12 minučių. Supilkite žuvį į keptuvę (sultinys turi visiškai apsemti keptuvės turinį). Žuvį ir daržoves virkite apie 5 minutes.
Atsargiai sudėkite žuvį į lėkštę, šalia sudėkite daržoves ir užpilkite trupučiu sultinio. Apibarstykite petražolėmis ir iš karto patiekite.