Lydekos su daržovėmis ir obuoliais

Daržovių sultinyje troškinkite juodadėmės menkės filė su morkomis, pastarnokais, porais ir obuoliais.

Produktai Lydekos su daržovėmis ir obuoliais

Ingredientai (4 porcijoms)
Rūkytos juodadėmės menkės filė be kaulų – 4 gabaliukai (po 250 g)
Mažos morkos (supjaustytos juostelėmis) – 3-4 vnt.
Pastarnokas (supjaustytas įstrižai) – 1 vnt.
Nulupti obuoliai (supjaustyti griežinėliais) – 2 vnt.
Kmynai – 1 šaukštelis.
Sviestas – 1 šaukštelis.
Porai (supjaustyti juostelėmis) – 2 vnt.
Daržovių sultinys – 250 g
Druska – pagal skonį
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Šviežios petražolės (susmulkintos) – 30 g.

Sausoje keptuvėje 1 minutę pakepinkite kmynus, kol jie taps kvapnūs. 2.

2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite sviestą, supilkite porus, morkas, pastarnokus ir obuolius, pabarstykite druska, pipirais ir kmynais. Daržoves virkite ant vidutinės ugnies apie 3-5 minutes.

3. Supilkite sultinį ant daržovių, sumažinkite ugnį iki minimumo ir virkite 10-12 minučių. Supilkite žuvį į keptuvę (sultinys turi visiškai apsemti keptuvės turinį). Žuvį ir daržoves virkite apie 5 minutes.

Atsargiai sudėkite žuvį į lėkštę, šalia sudėkite daržoves ir užpilkite trupučiu sultinio. Apibarstykite petražolėmis ir iš karto patiekite.

Parašykite komentarą