Lašišos kreminė sriuba su grietinėlės užpilu

Lašišos kreminė sriuba su grietinėlės užpilu Sudedamosios dalys

  • 1 litras vandens
  • 500 g lašišos filė
  • 1 puokštė žalumynų, smulkiai supjaustytų
  • 1 svogūnas (-ai)
  • 4 šaukšteliai daržovių atsargų, granuliuotų
  • ½ puodelio plaktos grietinėlės
  • 1 puodelis crème fraîche
  • 1 puodelis crème fraîche žolelių
  • ½ citrinos (-ų)
  • Druska ir pipirai, balti iš malūno
  • Petražolės

Paruošimas

Darbo laikas apie 20 minučių

Iš viso maždaug 20 minučių
Į puodą supilkite vandenį su žalumynais, stambiai supjaustytą svogūną ir grūdėtą sultinį ir užvirinkite. Sudėkite lašišą ir švelniai troškinkite be dangčio apie 30 minučių.

Atsargiai išimkite lašišos filė ir atidėkite į šalį. Žuvies sultinį perkoškite ir grąžinkite į puodą.

2/3 lašišos sutrinkite su šlakeliu plaktos grietinėlės ir supilkite į sultinį. Likusią plaktą grietinėlę plakite iki standumo. Atsargiai į sultinį įmaišykite apie 2/3 jo ir taip pat įmaišykite du puodelius crème fraîche. Likusią lašišos mėsą padalykite į kąsnio dydžio gabalėlius ir pridėkite. Pagal skonį pagardinkite druska, pipirais ir citrinos sultimis.

Supilkite į pašildytas sriubos lėkštes, ant viršaus užpilkite likusią plaktą grietinėlę ir papuoškite petražolėmis.

Patiekite su bagete ir žolelių sviestu.

Parašykite komentarą