Lašišos kreminė sriuba su grietinėlės užpilu Sudedamosios dalys
- 1 litras vandens
- 500 g lašišos filė
- 1 puokštė žalumynų, smulkiai supjaustytų
- 1 svogūnas (-ai)
- 4 šaukšteliai daržovių atsargų, granuliuotų
- ½ puodelio plaktos grietinėlės
- 1 puodelis crème fraîche
- 1 puodelis crème fraîche žolelių
- ½ citrinos (-ų)
- Druska ir pipirai, balti iš malūno
- Petražolės
Paruošimas
Darbo laikas apie 20 minučių
Iš viso maždaug 20 minučių
Į puodą supilkite vandenį su žalumynais, stambiai supjaustytą svogūną ir grūdėtą sultinį ir užvirinkite. Sudėkite lašišą ir švelniai troškinkite be dangčio apie 30 minučių.
Atsargiai išimkite lašišos filė ir atidėkite į šalį. Žuvies sultinį perkoškite ir grąžinkite į puodą.
2/3 lašišos sutrinkite su šlakeliu plaktos grietinėlės ir supilkite į sultinį. Likusią plaktą grietinėlę plakite iki standumo. Atsargiai į sultinį įmaišykite apie 2/3 jo ir taip pat įmaišykite du puodelius crème fraîche. Likusią lašišos mėsą padalykite į kąsnio dydžio gabalėlius ir pridėkite. Pagal skonį pagardinkite druska, pipirais ir citrinos sultimis.
Supilkite į pašildytas sriubos lėkštes, ant viršaus užpilkite likusią plaktą grietinėlę ir papuoškite petražolėmis.
Patiekite su bagete ir žolelių sviestu.