Lašišos ir pipirų kebabas (orkaitėje)

Orkaitėje keptą lašišos kebabą paruošite pakankamai greitai (neskaičiuojant marinavimo laiko), o jo skonis toks pat geras kaip ir restorano patiekalo. Žuvis iš anksto verdama sausame vyne su prieskoniais ir citrinos sultimis, o tada kartu su daržovėmis kepama ant iešmų karštoje orkaitėje. Paprastas receptas žuvies kebabų mėgėjams.

Produktai Lašišos ir pipirų kebabas (orkaitėje)

Ingredientai (4 porcijoms)
Lašiša – 700 g
Baltasis sausas vynas – 150 ml
Alyvuogių aliejus – 30 ml
Svogūnai – 130 g (1 vnt.)
Saldžiosios paprikos – 200 g (2 žirneliai)
Citrina – 1/2 sp.
Kmynų sėklos – 1/3 šaukštelio.
Džiovinti šalavijai – 1/3 šaukštelio.
Druska – 1 šaukštelis.
maltų juodųjų pipirų – 1/3 šaukštelio.
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasŠašlykų kebabas su lašiša ir paprikomis (orkaitėje)
Recepto nuotrauka: Lašišos ir pipirų kebabas (orkaitėje) – 1 žingsnis.
Paruoškite viską patiekalui.
Žuvį geriau naudoti ne šaldytą, o šviežią, kad paruoštas kebabas išliktų sultingas. Paimkite nedidelį svogūną, kad jo žiedai gerai priliptų prie iešmo šalia žuvies.
Nuplaukite žuvį ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.

Recepto nuotrauka: Lašišos ir pipirų kebabas (orkaitėje) – 2 žingsnis
Nulupkite ir nulupkite lašišos filė, jei reikia, išimkite kaulus ir supjaustykite maždaug 3-4 cm dydžio gabalėliais.

Paruoškite recepto nuotrauką: Lašišos kebabas ir pipirai (orkaitė) – 3 žingsnis
Svogūnus nulupkite ir supjaustykite žiedais.

Recepto nuotrauka: Lašišos ir paprikų kebabas (orkaitėje) – 4 žingsnis
Marinatui giliame dubenyje sumaišykite baltąjį vyną, pusės citrinos sultis, šalavijus, kmynus, druskos ir pipirų mišinį.

Recepto nuotrauka: Lašišos ir pipirų kebabas (orkaitėje) – 5 žingsnis
Sudėkite žuvį ir svogūnus į marinatą, išmaišykite ir palikite 1-2 valandas vėsioje vietoje, kad marinuotųsi.

Recepto nuotrauka: Lašišos ir pipirų kebabas (orkaitėje) – 6 žingsnis
Nuplaukite ir nulupkite paprikas ir supjaustykite 3×3 cm dydžio kvadratiniais gabalėliais.

Recepto nuotrauka: Lašišos ir paprikų kebabas (orkaitėje) – žingsnis Nr. 7
Medinius iešmelius 15-20 min. pamirkykite vandenyje, kad aukštoje temperatūroje kepdami orkaitėje jie nesudegtų.
Prieš pat žuvies marinavimo pabaigą įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.

Recepto nuotrauka: Lašišos ir pipirų kebabas (orkaitėje) – 8 žingsnis
Ant iešmelių pakaitomis suverkite svogūnų žiedus, lašišos griežinėlius ir paprikų kvadratėlius. Dėkite iešmelius ant kepimo skardos arba karščiui atsparaus indo, kad galėtumėte juos apversti ir kepdami užpilti likusiu marinatu.

Recepto nuotrauka: Lašišos ir pipirų kebabai (orkaitėje) – 9 etapas
Lašišos ir paprikų kebabus kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.

Recepto nuotrauka: Lašišos ir pipirų kebabai (orkaitėje) – žingsnis Nr. 10
Paruoštus kebabus sudėkite į lėkštę, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir papuoškite šviežiais bazilikais arba krapais.

Recepto nuotrauka: Lašišos ir pipirų kebabas (orkaitėje) – žingsnis Nr. 11
Lašiša – greitas, spalvingas ir gardus žuvies patiekalas, nes joje yra daug mūsų organizmui reikalingų medžiagų.

Recepto nuotrauka: Lašišos ir pipirų šašlykas (orkaitėje) – žingsnis Nr. 12
Sultinga žuvis ir keptos daržovės – pagrindinis patiekalas ir garnyras vienu metu.
Gero apetito!

Parašykite komentarą