Lašiša su grietinėlės padažu

Lašišos kepsnius išvirkite truputį vandenyje ir prieskoniuose ir patiekite su grietinėlės padažu.

Produktai Lašiša su grietinėlės padažu

Ingredientai (4 porcijoms)
Lašiša – 4 kepsniai (po 175 g)
Citrina – 1 griežinėlis
Svogūnas – 1 griežinėlis
Vanduo – 1 l.
Druska – 3 šaukštai.
Juodieji pipirai – 1 šaukštelis.
*
Padažui
Dviguba grietinėlė – 100 g
Atšaldytas sviestas (supjaustytas kubeliais) – 220 g
Petražolės arba laiškiniai česnakai patiekimui
*
Garnyrui (neprivaloma)
Virtos bulvės su agurkais

Kaip paruošti lašišą su grietinėlės padažu:

1. Sudėkite lašišos kepsnius į gilią keptuvę ir užpilkite vandeniu, kad apsemtų žuvį. Į vandenį sudėkite pipirus, citrinos griežinėlį ir svogūną, pagardinkite druska. Užvirinkite vandenį ir virkite 6-8 minutes.

2. Paruoškite padažą. Supilkite grietinėlę į nedidelį puodą ir užvirinkite ant vidutinės ugnies. Kai grietinėlė užvirs, sumažinkite ugnį iki silpnos ir į puodą sudėkite sviestą, maišykite, kol sviestas ištirps (grietinėlė neturi užvirti).

3. Prieš patiekdami įmaišykite laiškinius česnakus arba petražoles.

Lašišą patiekite su grietinėlės padažu ir bulvėmis (nebūtina).

Parašykite komentarą