Lašiša su daržovėmis, medaus padaže

Raudona žuvis su medaus garstyčių padažu – skanus dietinis patiekalas. Medus ir sojų padažas suteikia raudonajai žuviai labai įdomų saldų skonį. Receptas labai paprastas ir greitas, be to, labai skanus.

Produktai Lašiša su daržovėmis, medaus padaže

Ingredientai (3 porcijoms)
Lašiša – 300 g
Šampinjonų grybai – 150 g
Salierai – 150 g
Brokoliai – 150 g
Morkos – 150 g
Sviestas – 50 g
Sojų padažas – 2 šaukštai.
Grūdinės garstyčios – 1 valgomasis šaukštas.
Medus – 1 valgomasis šaukštas.
Itališkos žolelės – 1 valgomasis šaukštas.
Alyvuogių aliejus – 1 valgomasis šaukštas.
Gali būti naudojama Chinook lašiša, lašiša arba upėtakis.

Žuvies padažas labai geras; dėl medaus ir sojų padažo skonis labai švelnus. Beje, su šiuo padažu galima kepti ne tik žuvį, bet ir, pavyzdžiui, vištienos filė.

Prie žuvies medaus padaže galite patiekti bulvių, ryžių ir pan. Naudosime daržoves ir grybus.

Lašiša su daržovėmis medaus padaže vaizdo įrašo receptas

Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasLašiša su daržovėmis medaus padaže
Recepto nuotrauka: Lašiša su daržovėmis medaus padaže – 1 žingsnis
Kaip paruošti keptą lašišą su daržovėmis medaus padaže:

Paruoškite daržoves. Nulupkite, supjaustykite salierus, grybus, morkas. Pagardinkite druska, itališkomis žolelėmis ir alyvuogių aliejumi. Išmaišykite, kad susimaišytų.

Recepto nuotrauka: Lašiša su daržovėmis medaus padaže – 2 žingsnis.
Žuvį pasūdykite, papipirinkite ir sudėkite į kepimo skardą kartu su daržovėmis.

Paruošti receptą: Lašiša su daržovėmis medaus padaže – 3 žingsnis.
Padažo gamyba. Į viryklę sudėkite sviestą, garstyčias, sojų padažą ir medų. Nuolat plakite, kol sviestas ištirps.

Recepto nuotrauka: Lašiša su daržovėmis medaus padaže – 4 žingsnis
Žuvį ir daržoves užpilkite atvėsintu padažu. Dėkite lašišą ir daržoves į įkaitintą orkaitę, kol iškeps. Apie 10-15 minučių.

Recepto nuotrauka: Lašiša su daržovėmis, medaus padaže – žingsnis Nr. 5.
Patiekite keptą lašišą su daržovėmis ir padažu!

Parašykite komentarą