Esame girdėję apie kukurūzų, kuriuose gausu mineralų ir vitaminų, naudą, tačiau dažnai neįvertiname tokio nuostabaus produkto kaip kukurūzų miltai, kurių receptai kaip tik populiarėja tarp sveikos mitybos gerbėjų.
Pagrindinis šių blynų skirtumas – kukurūzų miltai, kurių receptai būdingi rumunų ir moldavų virtuvei.
Ingredientai Kukurūzų miltų blynai (5 porcijoms)
Kukurūzų miltai – 80 gr
Kvietiniai miltai – 100 g
Pienas – 450 g
Cukrus – 1 valgomasis šaukštas.
Kiaušiniai – 1 kiaušinis
Grietinėlė – 40 gr
Druska – 1 šaukštelis.
Gyvosios mielės – 40 g
arba aktyviosios mielės – 10 g
Augalinis aliejus – 40-50 g
Sviestas – 50-60 g
Grietinė – 50 g
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasKukurūzų miltų blyneliai
Recepto nuotrauka: Kukurūzų miltų blynai – 1 žingsnis
Paruoškite kukurūzų miltus ir kitus ingredientus pagal receptą.
Recepto nuotrauka: Kukurūzų miltų blynai – 2 žingsnis.
Paruoškite kukurūzų miltų blynus.
Užvirinkite pieną (250 ml).
Recepto nuotrauka: Kukurūzų miltų blyneliai – 3 žingsnis.
Pripilkite dubenėlį kukurūzų miltų. Gerai išmaišykite ir uždengę dangčiu palikite atvėsti.
Recepto nuotrauka: Kukurūzų miltų blynai – 4 žingsnis.
Atskirai pašildykite pieną (200 laipsnių) iki kūno temperatūros (35-40 laipsnių), atskieskite mieles šiltu pienu. Palikite 15-20 minučių.
Recepto nuotrauka: Kukurūzų miltų blynai – žingsnis Nr. 5.
Kai kukurūzų masė atvėsta, įmaišykite šiltame piene ištirpintas mieles.
Recepto nuotrauka: Kukurūzų miltų blynai – 6 etapas.
Suberkite kvietinius miltus, gerai išmaišykite ir 20 minučių pastatykite šiltoje vietoje.
Recepto nuotrauka: Kukurūzų miltų blynai – 7 veiksmas
Atskirkite kiaušinių trynius nuo kiaušinių trynių.
Recepto nuotrauka: Kukurūzų miltų blynai – 8 žingsnis.
Kiaušinių trynius sumaišykite su cukrumi.
Recepto nuotrauka: Kukurūzų miltų blynai – 9 etapas.
Lengvai suplakite kiaušinių baltymus.
Recepto nuotrauka: Kukurūzų miltų blynai – 10 žingsnis.
Kai tešla pakils ir paviršiuje pasirodys burbuliukai, sudėkite plaktus kiaušinių trynius, plaktus baltymus ir grietinėlę, druską, išmaišykite ir palikite dar 10-15 minučių pastovėti.
Recepto nuotrauka: Kukurūzų miltų blyneliai – 11 žingsnis
Keptuvėje įkaitinkite 0,5 valgomojo šaukšto kepimo riebalų (augalinio aliejaus).
Šaukštu arba šlifuokliu supjaustykite tešlą ir kepkite blynus 3-4 minutes ant vidutinės ugnies.
Recepto nuotrauka: Kukurūzų miltų blyneliai – 12 žingsnis.
Tada apverskite blyną ir kepkite iš kitos pusės 3-4 minutes. Blyno viršų patepkite augaliniu aliejumi (4-5 g).
Recepto nuotrauka: Kukurūzų miltų blyneliai – žingsnis Nr. 13.
Paruoštus karštus kukurūzų miltų blynus patiekite su sviestu arba grietine.