Receptas: Krevečių salotos su mangais, mini mocarela ir medaus padažu
Ingredientai:
- 300 g virtų krevečių 🦐
- 1 brandus mango 🍑
- 200 g mini mocarelos 🧀
- 100 g šviežių salotų lapų (pvz., rukolos, romaine arba ledinės salotos) 🥗
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus 🫒
- 1 šaukštas medaus 🍯
- 1 šaukštas balzamiko acto 🥫
- Druska ir pipirai, pagal skonį 🧂
- Šviežios kalendros ar petražolių šakelės, papuošimui (nebūtina) 🌿
Paruošimas:
1. Ingredientų paruošimas
Pirmiausia, pasiruoškite visus ingredientus. Jeigu krevetės yra šaldytos, jas reikėtų atsodinti ir išvirti. Virtas krevečių mes rekomenduojame rinktis jau pirktas, kad sutaupytumėte laiko. Mango nupjaukite nuo kaulo, supjaustykite nedideliais kubeliais. Mini mocarelą taip pat galite supjaustyti į puseles, jei jos didelės.
2. Salotų paruošimas
Pasirinktas salotų lapus gerai nuplaukite, nušluostykite ir sudėkite į didelę salotų dubenį. Ant salotų lapų sudėkite paruoštas krevetes, mango kubelius ir mini mocarelą.
3. Medaus padažo ruošimas
Mažame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, medų ir balzamiko actą. Gerai išmaišykite, kol padažas taps vienalytis. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Jei norite intensyvesnio skonio, galite pridėti šiek tiek daugiau medaus ar acto.
4. Salotų apipylimas
Paruoštą padažą atsargiai užpilkite ant salotų, kad visus ingredientus apgaubtų skanus padažas. Švelniai išmaišykite, kad visi ingredientai būtų tolygiai padengti.
5. Patiekimas
Salotas patiekite ant lėkštės ar salotų dubenio, papuoškite šviežiomis kalendromis ar petražolėmis, kad suteiktumėte patiekalui spalvą ir aromatą. 💚 Šios salotos yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniam valgymui, tiek šventiniam stalui.
Patarimai:
- Būtina naudoti šviežius ingredientus, kad salotos būtų skanios ir maistingos.
- Galite eksperimentuoti su padažais – tinkamas padažas gali pakeisti visą patiekalo skonį!
- Prie šių salotų puikiai tinka ir šviežios duonos riekelės, užteptos alyvuogių aliejumi. 🍞