Kreminė Cannellini sriuba

Kreminė Cannellini sriuba

Sudedamosios dalys

1x
2x
3x
1 kubeliais supjaustytas svogūnas
2 šonkauliukai salierų supjaustyti
8 uncijų itališkos dešros
1 nulupta ir susmulkinta rusva bulvė
1 arbatinis šaukštelis itališkų prieskonių
2 skardinės kanelinių pupelių po 15 uncijų, nusausintos ir nuplautos, padalytos
4 puodeliai vištienos sultinio padalyti
1 valgomasis šaukštas pesto arba daugiau pagal skonį
pasirinktinai papuošti
1 valgomasis šaukštas parmezano sūrio
šviežių petražolių
instrukcijos
Dideliame puode sumaišykite svogūną, dešrą ir salierą. Virkite, kol dešra neliks rausva. Nusausinkite riebalus.
Sudėkite bulves, prieskonius, vieną skardinę Cannellini pupelių ir 3 puodelius vištienos sultinio. Užvirkite, sumažinkite ugnį ir virkite 10 minučių.
Tuo tarpu likusias Cannellini pupeles ir 1 puodelį vištienos sultinio sumaišykite blenderiu. Sumaišykite iki vientisos masės.
Supilkite į sriubą ir virkite dar 5 minutes.
Nuimkite nuo ugnies, įmaišykite pesto. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Jei norite, papuoškite parmezanu ir petražolėmis.
Pastabos
Jei vietoj itališkos dešros dedate itališkos dešros, būtinai pridėkite papildomų prieskonių ir druskos bei pipirų.

Likučiai: Laikykite sandariame inde šaldytuve iki 4 dienų.
Užšaldyti: Išpilstykite į užspaudžiamus maišelius, ant maišelio užklijuokite etiketę su data ir padėkite lygiai, kad užšaltų. Ši sriuba šaldiklyje išsilaikys iki 4 mėnesių.

Cannellini pupelių sriuba – tai soti sriuba, kurioje gausu itališkos dešros, bulvių ir, žinoma, cannellini pupelių.

Puikiai tinka įtemptiems savaitės vakarams, nes ši lengva ant viryklės ruošiama sriuba yra greita ir paprasta!

Kreminė Cannellini sriuba dubenėlyje, papuošta parmezano sūriu ir petražolėmis.

Kreminė, sotumo ir skonio kupina sriuba yra mėgstamiausia.

Kodėl mums patinka ši sriuba

Cannellini pupelių sriuba yra ne tik itin skani, kupina skaidulų ir skonio, bet ir puikiai tinka likusiems priedams ir mišrainėms.
Tai puikus bazinės sriubos receptas, kurį galima naudoti su viskuo, kas yra po ranka sandėliuke ar šaldytuve! Pridėkite papildomų daržovių, pjaustytų paprikų arba vištienos krūtinėlės likučių.
Kreminė tekstūra gaunama sumaišius kai kurias pupeles (o ne su kaupu sunkios grietinėlės).
Kreminė Cannellini sriuba greitai paruošiama! Jai paruošti reikia tik 10 minučių, o virti ant viryklės – 30 minučių!

Ingredientai ir variantai

Sveikos cannellini pupelės, itališka dešra, vištienos sultinys, kelios daržovės ir žolelės – tai viskas, ko reikia geriausiai sriubai!

Itališka dešra – itališka dešra šiam receptui suteikia puikų skonį! Neturite dešros? Pakaitinkite maltą jautieną arba vištienos ar kalakutienos likučius ir įberkite keletą papildomų prieskonių, kad skonis būtų subalansuotas.

PUPELĖS – konservuotos kanelinės pupelės – greitas ir paprastas priedas. Šiam receptui tinka ir šiaurinės pupelės arba baltosios pupelės (arba bet kokios kitos baltosios pupelės)!

GARSTYČIOS Mėgstu dėti salierų, kurie suteikia puikų traškumą, ir bulvių, kurios suteikia sotumo. Ši sriuba taip pat puikiai tiktų su lapiniais kopūstais arba špinatais, kad būtų spalvingesnė ir maistingesnė!

Jei norite mažiau angliavandenių turinčio varianto, bulves pakeiskite žiediniais kopūstais!

Vištienos sultinys yra puikus šios sriubos pagrindas, tačiau jį lengvai galima pakeisti daržovių ar jautienos sultiniu, priklausomai nuo to, ką turite po ranka.

Konservuotos ir sausos pupelės

Šiame recepte naudojamos konservuotos pupelės, kad jis būtų greitas!

Jei turite džiovintų pupelių, galite naudoti jas. Kadangi verdant džiovintos pupelės išsiplečia, naudokite perpus mažiau džiovintų pupelių nei konservuotų, o prieš dėdami į sriubą būtinai išmirkykite jas per naktį.

Daugiau informacijos apie įvairius pupelių mirkymo būdus rasite čia (mirkymas per naktį, greitas mirkymas, mirkymas mikrobangų krosnelėje ir karštas mirkymas).

Kaip pasigaminti Cannellini pupelių sriubą

Šią sultingą sriubą paruošti taip paprasta, kaip 1, 2, 3.

Pakepinkite svogūną, dešrą ir salierą (pagal toliau pateiktą receptą).
Sudėkite likusius ingredientus (išskyrus vieną skardinę pupelių) ir troškinkite.
Sutrinkite likusias pupeles, supilkite į sriubą ir troškinkite.
Pagardinkite druska, pipirais ir parmezano sūriu. Patiekite su riekele prancūziškos duonos arba salotomis – tai bus visavertis patiekalas!

Cannellini pupelės maišytuve, sumaišytos kreminės Cannellini sriubos gamybai

Kaip laikyti

Likučiai: Cannellini pupelių sriuba kitą dieną būna dar skanesnė! Laikykite ją uždengtą šaldytuve iki 4 dienų, kad skoniai susilietų.

Pašildykite: Įdėkite sriubą ant viryklės arba į mikrobangų krosnelę. Gerai išmaišykite ir atgaivinkite skonį įberdami žiupsnelį druskos, pipirų ir parmezano sūrio!

Užšaldyti: Šią sriubą galima lengvai užšaldyti, tačiau atšildytos pupelės gali būti ne tokios tvirtos. Jei taip atsitiktų, įdėkite šviežių pupelių skardinę ir pašildykite, kaip nurodyta pirmiau!

 

Parašykite komentarą