Krabų lazdelės dažniausiai naudojamos salotoms ir šaltiems užkandžiams. Gaminame skanius krabų pyragėlius su traškia, traškia plutele. Į įdarą nededama nei svogūnų, nei česnakų, todėl kotletų skonis yra subtilus ir labai įdomus – kažkas tarp žuvies, krabų ir krevečių. Dėl majonezo jie bus itin sultingi.
Produktai Krabų lazdelių kotletai
Ingredientai (4 porcijoms)
Krabų lazdelės – 400 g
Kiaušiniai – 2 vnt.
Majonezas – 70 gr
Miltai – 50 g (3 šaukštai + 1 šaukštelis)
Žuvies prieskoniai – 1 šaukštelis.
Druska – pagal skonį
Duonos trupiniai – 50 g
Saulėgrąžų aliejus (kepimui) – 60-75 ml (4-5 šaukštai)
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasKrabų suktinukai su krabų lazdelėmis
Kaip paruošti receptą: Krabų lazdelių kotletai – 1 žingsnis.
Paruoškite reikiamus ingredientus.
Mano žuvies prieskoniai: paprika, ciberžolė, kalendra, juodieji pipirai, maltos garstyčios, bazilikas.
Recepto nuotrauka: Krabų lazdelių kotletai – 2 žingsnis
Nulupkite krabų lazdeles (atšaldytas arba iš anksto atšildytas) nuo pakuotės ir sumalkite mėsmale.
Recepto nuotrauka: Krabų lazdelių kotletai – 3 etapas
Į maltą krabų mėsą įmuškite 1 kiaušinį.
Recepto nuotrauka: krabų koldūnai – 4 žingsnis.
Suberkite miltus, žuvies prieskonius ir druską (atsižvelkite į krabų lazdelių sūrumą).
Recepto nuotrauka: Krabų lazdelių kotletai – 5 etapas.
Taip pat įpilkite majonezo.
Recepto nuotrauka: Krabų lazdelių kotletai – 6 etapas
Gerai išminkykite krabų mėsos kukulius.
Recepto nuotrauka: Krabų lazdelių kotletai – 7 etapas
Vandenyje pamirkytomis rankomis iš gautos maltos mėsos suformuokite apvalius šiek tiek suplotos formos kotletus. Gavau 8 vienetus.
Recepto nuotrauka: Krabų lazdelių kotletai – 8 etapas
Viename dubenyje šakute suplakite likusį kiaušinį, o į kitą suberkite džiūvėsėlius.
Recepto nuotrauka: Krabų lazdelių kotletai – 9 etapas
Pirmiausia kotletus panardinkite į kiaušinio mišinį, tada iš visų pusių apvoliokite džiūvėsėliuose.
Recepto nuotrauka: Krabų lazdelių kotletai – žingsnis Nr. 10
Keptuvėje gerai įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Kol ruošiatės, į keptuvę dėkite kotletus.
Recepto nuotrauka: Krabų lazdelių kotletai – 11 žingsnis
Kepkite krabų kotletukus iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus, maždaug po 4-5 minutes iš kiekvienos pusės.
Recepto nuotrauka: Krabų lazdelių kotletai – žingsnis Nr. 12
Iškeptus kotletus perkelkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius. Tada sudėkite juos į lėkštę.
Recepto nuotrauka: Krabų lazdelės kotletai – žingsnis Nr. 13
Krabų koldūnai paruošti.
Recepto nuotrauka: Krabų lazdelių kotletai – 14 žingsnis
Kotletai labai skanūs, viduje minkšti ir sultingi, o išorėje traškūs ir rudi.
Recepto nuotrauka: krabų pyragėliai – 15 žingsnis
Krabų pyragėlius patiekite karštus arba šiltus, su bulvių koše arba ryžiais.
Gero apetito!