Kopūstų blyneliai su kukurūzais

Puiki idėja skaniems ir sotiems vasaros pusryčiams. Šiuos kopūstų blynus su kukurūzais įvertins ir suaugusieji, ir vaikai.

Ingredientai Kopūstų blyneliai su kukurūzais (3 porcijoms)

Baltieji kopūstai – 300 g
Konservuoti kukurūzai – 3 šaukštai.
Kiaušiniai – 3 vnt.
Grietinė – 3 šaukštai.
Miltai – 6 šaukštai.
Druska – pagal skonį
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
*
Patiekti:
Grietinė – 3 šaukštai.
Žalumynai – 3 šaukštai.
Druska – pagal skonį
Vaizdo receptasKepti kopūstų blynai su kukurūzais

Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasKepti kopūstų blynai su kukurūzais
Recepto nuotrauka: Kopūstų blynai su kukurūzais – 1 žingsnis.
Kaip pasigaminti kopūstų blynus su kukurūzais:

Kopūstus smulkiai supjaustykite daržovių peiliu arba sutarkuokite tarka.

Recepto nuotrauka: Kopūstų blynai su kukurūzais – 2 žingsnis.
Į kopūstus sudėkite kukurūzus, kiaušinius, grietinę, druską ir pipirus. Viską išmaišykite. Palaipsniui suberkite miltus ir gerai išmaišykite.

Recepto nuotrauka: Kopūstų blynai su kukurūzais – 3 žingsnis.
Supilkite tešlą į keptuvę su augaliniu aliejumi, išlyginkite ją ir kepkite kopūstų blynus ant silpnos ugnies po 5 minutes iš kiekvienos pusės. Tada keptuvę uždenkite dangčiu ir ant labai mažos ugnies kepkite dar 3 minutes.

Recepto nuotrauka: Kopūstų blyneliai su kukurūzais – 4 žingsnis
Norėdami patiekti kopūstų blynus, sumaišykite susmulkintus žalumynus (aš naudojau petražoles) su grietine ir pagal skonį įberkite druskos.

Recepto nuotrauka: Kopūstų blyneliai su kukurūzais – žingsnis Nr. 5
Paruoštus kopūstų blynus su kukurūzais supjaustykite porcijomis ir patiekite su grietine.

Mėgaukitės Mėgaukitės!

Parašykite komentarą