Koldūnai su sorų koše, šokoladu ir riešutais

Jei mėgstate koldūnus, jums patiks šis neįprastas receptas. Paruoškite saldžių koldūnų su sorų koše, šokoladu ir riešutais. Kvapnus, šokolado skonio įdaras ir švelni, minkšta tešla – tai naujas skonis, kurį įvertins paprastų eksperimentų su žinomais patiekalais mėgėjai. Verta pabandyti!)

Ingredientai Koldūnai su sorų koše, šokoladu ir riešutais (3 porcijoms)

Tešlai:
Kvietiniai miltai – 320 g + tešlai išminkyti
Vanduo – 130 ml
Kiaušinis – 1 kiaušinis
Druska – 0,25 šaukštelio.
*
Įdarui:
Sorų kruopos – 100 g
Vandens – 500 ml + 2 šaukštai faršui
Cukraus milteliai – 40 gr
Juodasis šokoladas – 50 gr
Apelsinų žievelės – 1 arbatinis šaukštelis
Lazdynų riešutai – 25 g (15 vnt.)
Kakavos milteliai (porcijai) – 5 g (1 šaukštelis)
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasKoldūnai su sorų koše, šokoladu ir riešutais
Recepto nuotrauka: Koldūnai su sorų koše, šokoladu ir riešutais – 1 žingsnis.
Paruoškite visus ingredientus.
Čederis gali būti šviežias, džiovintas arba šaldytas, kaip mano atveju.
(Jei neturite žalios žievelės, apelsiną nuplikykite verdančiu vandeniu ir gerai nusausinkite rankšluosčiu. Smulkia tarka nulupkite spalvotąją citrusinių vaisių žievelės dalį).

Recepto nuotrauka: Sorų košės koldūnai su šokoladu ir riešutais – 2 žingsnis
Sudėkite sorų kruopas į smulkų sietelį. Gerai nuplaukite po tekančiu šiltu vandeniu, kol vanduo taps skaidrus.

Recepto nuotrauka: Sorų košės koldūnai su šokoladu ir riešutais – 3 žingsnis
Nuplautas kruopas suberkite į puodą arba puodą. Supilkite šaltą vandenį (500 ml). Įmaišykite šiek tiek druskos.
Pastatykite puodą ant didelės ugnies. Užvirinkite vandenį, sumažinkite ugnį ir virkite soras 20-25 minutes. Per tą laiką visas vanduo turi būti sugertas ir soros turi būti išvirtos.

Recepto nuotrauka: Sorų košės koldūnai su šokoladu ir riešutais – 4 žingsnis
Dabar paruoškite tešlą. Persijokite miltus į dubenį. Įmaišykite druską. Sumaišykite šaukštu.

Recepto nuotrauka: Koldūnai su sorų koše, šokoladu ir riešutais – 5 žingsnis
Miltų mišinio viduryje padarykite duobutę ir į ją įmuškite kiaušinį. Supilkite vandenį (130 ml).

Recepto nuotrauka: Koldūnai su sorų koše, šokoladu ir riešutais – 6 žingsnis.
Maišykite šaukštu, kol visi sausi ingredientai bus drėgni.

Recepto nuotrauka: Koldūnai su sorų koše, šokoladu ir riešutais – 7 žingsnis
Tada tešlą minkykite rankomis arba, kaip aš, naudokite virtuvės pagalbininką – duonos kepimo mašiną. Jame puikiai veikia tešlos minkymo funkcija. Nustatau „tešlos / makaronų” programą 15 minučių.

Recepto nuotrauka: Koldūnai su sorų koše, šokoladu ir riešutais – 8 žingsnis
Po 15 minučių tešla būna vientisa, glotni ir gana tanki. Jei minkydami tešlą lipdote, įberkite šiek tiek miltų.

Recepto nuotrauka: Sorų košės koldūnai su šokoladu ir riešutais – 9 žingsnis
Paruošta sorų košė. Nuimkite nuo ugnies, uždenkite ir palikite 10 minučių. Per tą laiką košė bus visiškai išvirusi.

Recepto nuotrauka: Sorų košės koldūnai su šokoladu ir riešutais – 10 žingsnis
Sudėkite soras į atskirą gilų dubenį, kad jos greitai atvėstų iki kambario temperatūros.

Recepto nuotrauka: Sorų košės koldūnai su šokoladu ir riešutais – 11 žingsnis
Į košę supilkite kambario temperatūros verdantį vandenį (2 valgomuosius šaukštus). Taip pat galite naudoti mineralinį vandenį.

Recepto nuotrauka: Koldūnai su sorų koše, šokoladu ir riešutais – žingsnis Nr. 12
Koldūnus susmulkinkite panardinamuoju trintuvu, kol jie taps vientisi ir purūs.

Recepto nuotrauka: Koldūnai su sorų koše, šokoladu ir riešutais – žingsnis Nr. 13
Juodąjį šokoladą supjaustykite mažais gabalėliais.
Lazdyno riešutus susmulkinkite peiliu mažais gabalėliais. Keletą graikinių riešutų palikite papuošimui.

Recepto nuotrauka: Sorų košės koldūnai su šokoladu ir riešutais – 14 žingsnis
Į atvėsusias soras suberkite smulkintą šokoladą ir lazdyno riešutus. Išmaišykite, kad susimaišytų.

Recepto nuotrauka: Koldūnai su sorų koše, šokoladu ir riešutais – žingsnis Nr. 15
Sudėkite apelsinų žievelę ir cukraus pudrą. Išmaišykite, kad susijungtų.

Recepto nuotrauka: Koldūnai su sorų koše, šokoladu ir riešutais – žingsnis Nr. 16.
Miltais pabarstykite lentą. Išverskite tešlą ir gerai išminkykite. Padalykite tešlą į dvi dalis, kad būtų lengviau dirbti.

Recepto nuotrauka: Koldūnai su sorų koše, šokoladu ir riešutais – žingsnis Nr. 17
Kol dirbate su vienu tešlos gabalu, kitą uždenkite rankšluosčiu. Tešlą iškočiokite plonu 28-30 cm skersmens sluoksniu. Formele arba stikline išpjaukite apskritimus. (Mano apskritimo skersmuo yra 6 cm).

Recepto nuotrauka: Koldūnai su sorų koše, šokoladu ir riešutais – 18 žingsnis
Į kiekvieno apskritimo vidurį sudėkite kreminį sorų-šokolado įdarą.

Recepto nuotrauka: Sorų košės koldūnai su šokoladu ir riešutais – 19 žingsnis
Tešlos kraštus stipriai suspauskite, kad kepdami jie nesusidurtų. Šiuos veiksmus pakartokite su likusia tešla ir įdaru.
(Man liko šiek tiek įdaro. Aš ją saugiai suvalgiau, nes košė labai skani ir aromatinga).
Šiame etape ruošiniai gali būti siunčiami į šaldiklį, užšaldomi ir, jei reikia, paruošiami. Galiausiai gavau apie 50 ruošinių, kurių kiekvienas svėrė 13-15 g.

Recepto nuotrauka: koldūnai

Parašykite komentarą