Orkaitėje kepti riebūs žuvies kotletai. Iškeptus žuvies kotletus papuoškite sluoksniuotos tešlos juostelėmis.
Produktai Kepti žuvies kotletai
Žuvis (puri filė) – 1 kg
Svogūnai – 2 vienetai.
Balta duona – 200 g
Paruošta sluoksniuota tešla (jei reikia, papuošimui) – 1 lakštas
Druska – pagal skonį
Pipirai – pagal skonį
Duonos trupiniai arba malti trupiniai – apvoliojimui
Miltai – apvoliojimui
Aliejus – kepimo skardai patepti
Žuvies ritinėlių vaizdo receptas
Žingsnis po žingsnio žuvies kotletų receptas
Recepto nuotrauka: Žuvies kotletų kepimas – 1 žingsnis
Kaip paruošti keptus žuvies kotletus:

Nulupkite žuvį ir nuplaukite. Paruoškite filė be kaulų ir be odos. Supjaustykite filė gabalėliais.
Recepto nuotrauka: Žuvies kotletų kepimas – 2 etapas.
Pamirkykite duoną. Tuomet sudėkite į durtuvą (vandenį nupilkite).
Recepto nuotrauka: Žuvies kotletų kepimas – 3 etapas.
Žuvį pertrinkite per mėsmalę.
Recepto nuotrauka: Žuvies kotletų kepimas – 4 etapas.
Antrą kartą sumalkite žuvį kartu su svogūnais ir duona.
Recepto nuotrauka: Žuvies kotletų kepimas – 5 etapas.
Į įdarą įberkite pipirų ir druskos. Gerai išminkykite.
Recepto nuotrauka: Žuvies kotletų kepimas – 6 etapas.
Mėsą padalykite į mažus gabalėlius, paruoštus kotletams.
Kepimo skardą patepkite augaliniu aliejumi. Duonai kepti sumaišykite trupinius su miltais.
Iškepkite kotletus, suformuokite juos ir sudėkite į riebalais išteptą kepimo skardą.
Recepto nuotrauka: Žuvies kotletų kepimas – 7 etapas
Kad kotletai būtų patrauklesni, iš sluoksniuotos tešlos lakšto išpjaukite juosteles ir jomis papuoškite kotletus.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Dėkite skardą į orkaitę ir kepkite kotletus 25 minutes.
Recepto nuotrauka: Žuvies kotletų kepimas – 8 etapas
Orkaitėje iškepti žuvies kotletai paruošti. Gero apetito!
Recepto nuotrauka: Žuvies kotletų kepimas – 9 etapas
Žuvies kotletus galima kepti keptuvėje, kol įgaus auksinę spalvą.
Recepto nuotrauka: Žuvies kotletų kepimas – 10 etapas.
Tada kepkite kotletus orkaitėje, kol iškeps.