Mano mama nelabai moka gaminti (ir ji tai žino), ir tai vienintelis receptas, kurį iš jos išmokau. Prisimenu, kaip vaikystėje, kai buvau maža mergaitė, ji pusryčiams retomis progomis gamindavo šiuos keptus sūrio skrebučius (ceptas siermaizītes). Manau, kad skrebučių retumas buvo labiau susijęs su produktų prieinamumu, o ne su mamos nenoru gaminti, todėl jie buvo dar ypatingesni. Ir dabar jie labai patinka mano vaikams!

Kepti sūrio skrebučiai
Ingredientai
300 g tarkuoto sūrio
2 kiaušiniai
1 bagetė
Sviestas
Instrukcijos
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Ant kepimo skardos išklokite kepimo popieriaus lakštą.
Sumaišykite sūrį ir kiaušinius.
Duoną supjaustykite riekelėmis ir iš abiejų pusių patepkite sviestu.
Sudėkite duoną ant kepimo skardos ir ant viršaus užtepkite sūrio mišinio, kad jis padengtų duoną.
Kepkite duoną 10-15 minučių, kol sūris išsilydys ir taps auksinės spalvos. Patiekite šiltą.