Skumbrės filė mažais gabalėliais kepama aliejuje. Šiuos traškius žuvies gabalėlius galima patiekti kaip užkandį.
Produktai Kepta skumbrė
Ingredientai (4 porcijoms)
Skumbrės filė – 700 g
Sojų padažas – 60 g (4 šaukštai)
Sakė – 60 g (4 šaukštai)
Baltojo cukraus – 60 g (4 šaukštai)
Česnakai (malti) – 1 skiltelė
Šviežias imbieras (susmulkintas tarka) – 2 cm
Mėtos (shiso) (susmulkintos) – 2-3 lapeliai (neprivaloma)
Kukurūzų krakmolas
Aliejus kepimui
Laimas (supjaustytas griežinėliais) – 1 vnt.

Iš filė išimkite visus kaulus. Supjaustykite filė mažais gabalėliais.
2. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite sojų padažą, sakę, cukrų, česnaką, imbierą ir mėtas (jei naudojate). Į šį marinatą sudėkite žuvies gabalėlius ir palikite marinuotis 20 minučių.
3. Išimkite filė iš marinato, nusausinkite ant popierinio rankšluosčio ir apvoliokite žuvies gabalėlius krakmole.
4. Įkaitinkite didelį kiekį augalinio aliejaus wok ar kitoje gilioje keptuvėje, kol jis įkais iki 180 laipsnių. Į įkaitintą aliejų dėkite kelis žuvies gabalėlius ir kepkite, kol taps auksinės spalvos. Iškeptą žuvį sudėkite ant popierinio rankšluosčio. Kepkite visą filė nedidelėmis porcijomis.
Ant grotelių keptą skumbrės filė patiekite su laimo skiltelėmis.