Kepta menkė ant džiūvėsėlių su citrina ir petražolėmis

Paprastas ir geras patiekalas. Dėl japoniškų džiūvėsėlių, vadinamų „Panko”, lengvai traškios duonelės žuvis yra labai skani.

Produktai Kepta menkė ant džiūvėsėlių su citrina ir petražolėmis

Ingredientai (6 porcijoms)
Panko džiūvėsėliai – 1 puodelis
Ištirpintas sviestas – 3 šaukštai.
Susmulkintų petražolių žalumynų – 3 valgomieji šaukštai.
Tarkuotos citrinos žievelės – 2 šaukšteliai.
Druska
Malti juodieji pipirai
Menkės filė (apie 170 g, maždaug 3 cm storio) – 6 gabaliukai.

Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius, aliejų, petražoles ir citrinos žievelę. Įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų. Gerai išmaišykite.

Kepimo skardą išklokite pergamentu. Ant popieriaus dėkite menkės filė. Pagardinkite druska ir pipirais. Ant popieriaus pabarstykite džiūvėsėlių ir lengvai paspauskite, kad jie priliptų prie žuvies. Kepkite žuvį orkaitės viduryje 10-12 minučių, kol džiūvėsėliai paruduos (ir žuvis bus iškepusi, priklausomai nuo filė storio). Patiekite iš karto. Kaip garnyrą galite virti garuose virtinines pupeles ir sumaišyti jas su lengvai apkeptu sviestu. Gero apetito!

Parašykite komentarą