Kepta menkė su daržovėmis ir riešutais – skanus žuvies patiekalas, kurį lengva ir greitai paruošti, vertas šventinio stalo.
Produktai Kepta menkė
Ingredientai (2 porcijoms)
Menkės filė su oda – 1 gabalas (300-350 g)
Pomidoras – 1 vnt.
Marinuoti agurkai – 2-3 vnt.
Graikiniai riešutai – 2 šaukštai.
Žalieji svogūnai – 2 plunksnos
Petražolių žalumynai – 10 g
Krapų žolelės – 10 g ir 2 šakelės papuošimui
Šviežios mėtos – 10 g
Česnakas – 1 skiltelė
Alyvuogių aliejus – 1 valgomasis šaukštas + kepimo aliejui
Citrinų sultys – 1 valgomasis šaukštas.
Grietinė – 100 gr
Druska – pagal skonį
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Alyvuogės (patiekti) – 5-6 kauliukai.
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptas Kepta menkė
Recepto nuotrauka: Kepta menkė – 1 žingsnis.
Paruoškite visus reikiamus produktus.
Recepto nuotrauka: Kepta menkė – 2 žingsnis
Kaip paruošti keptą menkę su daržovėmis ir riešutais:
Pomidorus ir agurkus supjaustykite labai smulkiais kubeliais.
Recepto nuotrauka: Kepta menkė – 3 etapas
Peiliu smulkiai sukapokite graikinius riešutus.
Recepto nuotrauka: Kepta menkė – 4 žingsnis
Peiliu smulkiai supjaustykite petražoles, svogūnus ir mėtas.
Česnakus išspauskite per presą.
Recepto nuotrauka: Kepta menkė – 5 etapas.
Sumaišykite visus susmulkintus ingredientus dubenyje. Įpilkite alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių. Gerai išmaišykite dubens turinį.
Recepto nuotrauka: Kepta menkė – 6 etapas.
Kepimo skardą išklokite folija ir patepkite augaliniu aliejumi. Sudėkite menkės filė oda į apačią ant kepimo skardos.
Menkės filė aptepkite grietine. Žuvį pagardinkite druska ir pipirais.
Recepto nuotrauka: Kepta menkė – 7 veiksmas
Tolygiai paskirstykite daržovių mišinį ant žuvies filė. Menkės filė su daržovėmis ir riešutais pašaukite į iki 180-190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite menkę orkaitėje 20-25 minutes.
Recepto nuotrauka: Kepta menkė – 8 etapas
Paruoštą keptą menkę išdėliokite lėkštėje, papuoškite alyvuogėmis ir krapais. Patiekite menkę karštą.
Paprasta, greita, gražu ir labai skanu!
Gero apetito!