Kepta kiauliena su voveraitėmis ir svogūnais Receptas


Kepta kiauliena su voveraitėmis ir svogūnais

Ingredientai:

  • 800 g kiaulienos (nugarinės ar šoninės)
  • 300 g voveraičių (šviežių arba šaldytų)
  • 2 dideli svogūnai
  • 3 valgomieji šaukštai aliejaus (geriausia rapsų ar alyvuogių)
  • 4 valgomieji šaukštai sviesto
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 šaukštas druskos
  • 1 šaukštas juodųjų pipirų
  • 1 šaukštas šviežių arba džiovintų čiobrelių
  • Šviežių petražolių padažui (pasirinktinai)

Paruošimo instrukcija:

  1. Mėsos paruošimas: Kiaulieną nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite 3-4 cm kubeliais. Įmomkite gabaliukus į dubenį, apibarstykite druska, juodaisiais pipirais ir čiobreliais. Palikite marinuotis bent 30 minučių, kad mėsa įgautų skonį.
  2. Svogūnų paruošimas: Nulupkite svogūnus ir supjaustykite juos plonais pusžiedžiais. Česnaką taip pat nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
  3. Voveraičių paruošimas: Jei naudojate šviežias voveraites, nuplaukite jas šaltu vandeniu ir gerai nusausinkite. Jei šaldytos, atšildykite ir nusausinkite.
  4. Kepimas: Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų kartu su sviestu. Kai sviestas ištirps ir pradės burbuliuoti, sudėkite kiaulienos kubelius. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol mėsa gražiai apskrus iš visų pusių (apie 10-15 minučių).
  5. Svogūnų pridėjimas: Kai mėsa jau apkepta, sudėkite svogūnus ir česnaką. Kepkite dar apie 5-7 minutes, kol svogūnai suminkštės ir taps permatomi.
  6. Voveraičių pridėjimas: Papildykite keptuvę voveraitėmis. Maišykite ir kepkite dar apie 10-15 minučių, kol voveraitės bus minkštos ir mėsa visiškai iškepusi. Jei reikia, paragaukite ir pridedant druskos ar pipirų pagal skonį.
  7. Patiekimas: Patiekite karštą patiekalą su šviežiomis petražolėmis ant viršaus. Šis patiekalas puikiai tinka su bulvių koše, ryžiais ar česnakinėmis bulvėmis. 🌿🍽️

Skanaus! 😋

Parašykite komentarą