Cinamoninės bandelės su sūrio kremu Receptas


Cinamoninės bandelės su sūrio kremu

Šios cinamoninės bandelės su sūrio kremu yra nuostabus desertas, puikiai tinkantis tiek pusryčiams, tiek užkandžiams. Jų kvapnus cinamono aromatas ir kreminis sūrio įdaras sužavės visus! 🍩💖

Ingredientai:

Bandelėms:
– 500 g kvietinių miltų 🌾
– 75 g cukraus 🍚
– 7 g sausų mielių (1 pakelis)
– 1 a.š. druskos 🧂
– 250 ml pieno ☕
– 1 kiaušinis 🥚
– 100 g sviesto, ištirpinto 🧈
– 2 a.š. cinamono

Sūrio kremui:
– 200 g kambario temperatūros maskarponės sūrio 🧀
– 100 g cukraus pudros 🍬
– 1 a.š. vanilės ekstrakto 🌼
– 50 ml grietinėlės (beje, galite naudoti grietinėlę su 30% riebumo) 🥛

Gaminimo procesas:

1. Mielių paruošimas:
– Į mažą dubenėlį pilkite šiek tiek šilto pieno (apie 37°C) ir sudėkite mieles, 1 šaukštą cukraus ir šiek tiek miltų. Gerai išmaišykite ir palikite pastovėti 10-15 minučių, kol mielės putos.

2. Tešlos ruošimas:
– Dideliame dubenyje sumaišykite likusius miltus, cukrų, druską ir cinamoną. Padarykite duobutę viduryje ir į ją supilkite mielių mišinį, likusį šiltą pieną, kiaušinį ir ištirpintą sviestą.
– Gerai išminkykite tešlą, kol ji bus elastinga ir nelips prie rankų (apie 10-15 minučių). Jei tešla per daug lipni, galite pridėti šiek tiek daugiau miltų. Formuokite tešlą į kamuolį ir uždenkite ją švaria šluoste. Palikite pakilti šiltoje vietoje apie 1 valandą, kol padvigubės.

3. Bandelių formavimas:
– Kai tešla pakils, išimkite ją iš dubens ir lengvai išminkykite. Iškočiokite tešlą į stačiakampį, apie 1 cm storio.
– Ant paviršiaus paskirstykite šiek tiek ištirpinto sviesto ir pabarstykite cinamonu.

4. Suformuokite bandeles:
– Iškočiotą tešlą suvyniokite į ritinėlį nuo ilgos pusės. Supjaustykite ritinėlį į gabaliukus (apie 2,5-3 cm pločio) ir sudėkite juos į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. 🎂
– Palikite bandeles pakilti dar 30 minučių.

5. Kepimas:
– Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Kepkite bandeles 20-25 minutes, kol jos bus auksinės spalvos.

6. Sūrio kremo ruošimas:
– Kol bandelės kepa, paruoškite sūrio kremą. Dubenyje sumaišykite maskarponės sūrį, cukraus pudrą, vanilės ekstraktą ir grietinėlę. Gerai išplakite, kol kremas taps kreminis ir purus.

7. Patiekimas:
– Kai bandelės atvės, jas papuoškite sūrio kremu. Papildomai galite pabarstyti cukraus pudra ar cinamonu.

Skanaus!

🎉😊

Parašykite komentarą