Kepta ėriuko koja su rozmarinais
Šis receptas puikiai tinka šventiniams patiekalams. Kepta ėriuko koja su rozmarinais yra skanus ir aromatingas patiekalas, kuris nustebins jūsų svečius. 🍽️
Ingredientai:
- 1,5 kg ėriuko kojos
- 4-5 skiltelės česnako
- 2 šaukštai šviežių rozmarinų (arba 1 šaukštas džiovintų)
- 1 citrina (sultys ir žievelė)
- 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
- Druska ir juodieji pipirai pagal skonį
- 500 g bulvių (geriausia naujų)
- 500 g morkų
- Šviežių žolelių (pvz., petražolių, baziliko) papuošimui
Pasiruošimas:
- Pasiruoškite marinatą: Sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis ir žievelę, smulkintus česnakus bei rozmarinus. Pridėkite druskos ir pipirų pagal skonį. 🌿
- Marinuokite ėriuko koją: Ėriuko koją gerai nuplaukite ir nusausinkite. Su peiliu padarykite keletą įpjovimų ant mėsos paviršiaus, kad marinatas geriau įsigertų. Įtrinkite marinatu visą ėriuko koją. Palikite marinuotis bent 2 valandas, geriausia per naktį šaldytuve.
- Pasiruoškite daržoves: Bulves ir morkas nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Įsidėkite į didelį indą, kurį galima kepti orkaitėje.
- Įkaitinkite orkaitę: Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C (356 °F).
- Kepkite ėriuko koją: Ėriuko koją dėkite ant daržovių ir apipilkite likusiu marinate. Kepkite orkaitėje apie 1,5-2 valandas, kol mėsa taps minkšta ir lengvai atsiliks nuo kaulo. Kas 30 minučių apverskite ėriuko koją ir šiek tiek apšlakstykite savo sultimis. 🍖
- Patiekimas: Iškepus ėriuko kojai, leiskite jai pailsėti 10 minučių, prieš ją supjaustant. Patiekite su orkaitėje keptomis bulvėmis ir morkomis. Papuoškite šviežiomis žolelėmis. 🥗
Šis patiekalas puikiai dera su raudonu vynu ir salotomis. Skanaus! 🥂