Kepenėlės, keptos ant burokėlių su svogūnais, majonezu ir sūriu. Skanus ir neįprastas!
Produktai Kepenys ant burokėlių
Jautienos kepenys – 0,5 kg
Pienas – 1 puodelis
Druska
Malti juodieji pipirai
Kukurūzų miltai – 2 valgomieji šaukštai
Miltai – 2 valgomieji šaukštai
Augalinis aliejus – 3 šaukštai.
Virti burokėliai – 2 vnt.
Majonezas – 75-100 gr
Svogūnai – 0,5 vnt.
Kietasis sūris – 75 g.
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasKepenų ant burokėlių
Recepto gaminimo nuotrauka: Burokėlių kepenys – 1 žingsnis
Kaip paruošti keptas kepenėles su burokėliais:
Iš kepenų išpjaukite latakus ir 1 valandą pamirkykite piene. Tada nuplaukite ir išdžiovinkite.
Kepenėles supjaustykite 1 cm storio gabalėliais, pasūdykite ir papipirinkite.
Gaminimo nuotrauka: Burokėlių kepenėlės – 2 žingsnis.
Kepenų gabalėlius apvoliokite manų kruopų ir kukurūzų miltų mišinyje.
Maisto gaminimo nuotrauka: Kepenys ant burokėlių – 3 etapas
Kepkite gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol apskrus.
Gaminimo nuotrauka: Burokėlių kepenys – 4 žingsnis
Burokėlius nulupkite ir supjaustykite griežinėliais (0,5 cm). Paskleiskite juos ant riebalais pateptos kepimo skardos. Burokėlius patepkite majonezu. Kepenų griežinėlius užtepkite ant burokėlių.
Recepto nuotrauka: Kepenys ant burokėlių – 5 etapas
Ant kepenėlių uždėkite šiek tiek majonezo ir plonais griežinėliais pjaustyto svogūno.
Maisto gaminimo nuotrauka: Kepenys ant burokėlių – 6 žingsnis
Ant viršaus – sutarkuokite sūrį stambia tarka. Dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15-20 minučių.
Geras garnyras prie keptų kepenėlių su burokėliais būtų bulvės.
Recepto nuotrauka: Burokėlių kepenys – 7 žingsnis
Keptos kepenėlės ant burokėlių paruoštos. Gero apetito!