Kreminis jūros gėrybių troškinys

Sudedamosios dalys
1x
2x
3x
¼ puodelio sviesto
1 vidutinio dydžio svogūnas, supjaustytas kubeliais
1 arbatinis šaukštelis senojo lauro prieskonių
¼ arbatinio šaukštelio čiobrelių
¼ puodelio miltų
1 griežinėliais supjaustytas saliero stiebas
1 griežinėliais supjaustyta morka
1 svaras nuluptų ir kubeliais supjaustytų bulvių
½ puodelio kukurūzų
5 puodeliai jūros gėrybių arba vištienos sultinio
½ puodelio baltojo vyno
8 uncijų baltos žuvies, supjaustytos gabalėliais (menkės, lašišos, antilapijos, juodadėmės menkės)
8 uncijų šukučių
12 uncijų krevečių, nuluptų ir be kauliukų
6 ½ uncijos smulkintų konservuotų moliuskų, nusausintų
2 puodeliai riebios grietinėlės
1 valgomasis šaukštas petražolių
instrukcijos
Svogūnus virkite svieste, kol suminkštės. Suberkite miltus, „Old Bay” prieskonius ir čiobrelius ir virkite 2-3 minutes.
Sudėkite morkas, salierus, bulves, kukurūzus, sultinį ir vyną ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir virkite 10 minučių.
Įmaišykite jūros gėrybes ir grietinėlę. Virkite, kol žuvis bus visiškai išvirusi ir su dribsniais, o bulvės suminkštės, apie 8-10 minučių.
Įmaišykite petražoles ir pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais.
Jūros gėrybių troškinys yra skani, turtinga kreminė sriuba, kurią paruošite maždaug per 30 minučių!
Kreminiame baltojo vyno sultinyje su daržovėmis sumaišytos švelnios krevetės, žuvis ir šukutės. Šis skonio kupinas žuvienės receptas – tai paguodos maistas, kuriuo galima mėgautis namuose bet kurią savaitės dieną!
Tikrai puikus Naujosios Anglijos moliuskų troškinys yra vienas iš mūsų mėgstamiausių būdų pasimėgauti paguodos maistu. Kreminis dubuo su jūros gėrybių gėrybėmis tiesiog šildo pilvą! Šį žuvienės receptą galima paruošti savaitės vakarą, nes jis išverda labai greitai!
Kas yra „Chowder”?

Kas sriubą paverčia troškinta?
Sriuba – tai sriuba, kurios pagrindą dažniausiai (ne visada) sudaro kreminė masė, o tekstūra yra stambi. Yra kelios sriubų variacijos: moliuskų sriuba, kukurūzų sriuba ir, žinoma, ši jūros gėrybių sriuba!
Pradedu troškinti daržoves jūros gėrybių arba vištienos sultinyje, kad būtų puikus skonis, o pabaigoje įdedu jūros gėrybių ir grietinėlės! Kartais troškinius galima sutirštinti užpilu, o šio jūros gėrybių troškinio recepto atveju bulvės taip pat suteikia nemažai krakmolo, kuris padeda jį sutirštinti!
Jūros gėrybių troškinys – tai visavertis patiekalas su krevetėmis, šukutėmis ir žuvimi. Mes pridedame „Easy Homemade Buttermilk Biscuits” arba „Cheddar Bay Biscuits”, kad sugertų visas kremines gėrybes dubenėlio dugne!
Kai gaminu jūros gėrybių troškinį, visuomet pridedu kukurūzų, kad jie suteiktų spalvos ir saldumo. Jei turite papildomų daržovių, kurias reikia sunaudoti, šis patiekalas tam puikiai tinka! Grybai, paprikos ar žirneliai – visa tai puikiai tinka šiai sriubai pagardinti!
Kaip pasigaminti sriubą
Nors kai kuriems troškiniams virti reikia daugiau laiko (pvz., mano mėgstamam lėto virimo kukurūzų troškiniui), šis paprastas receptas paruošiamas maždaug per 30 minučių!
Svogūnus pakepinkite svieste. Suberkite miltus.
Sudėkite daržoves, sultinį ir vyną ir virkite, kol suminkštės.
Įmaišykite grietinėlę ir jūros gėrybes ir virkite kelias minutes.
Patiekite ir mėgaukitės!
Į šį troškinio receptą galite dėti bet kokių jūros gėrybių: omarų, krabų, lašišų… tik atkreipkite dėmesį į virimo laiką, kad jūros gėrybės neperkeptų!