Shurpa iš jautienos
Kaip žinote, pietų valgį reikia pradėti nuo pirmojo patiekalo. Rekomenduoju gaminti jautienos šurpą. Sriuba pagal šį receptą yra tokia soti, kad jos paragavę daugelis atsisako pereiti prie antrojo patiekalo.
Produktai
- Jautiena su kaulu – 800 g
- Bulvės – 800 g
- Morkos – 200 g
- Svogūnas – 150 g
- Saldžioji paprika – 100 g
- lauro lapai – 3 vnt.
- Druska – 1 valgomasis šaukštas be šliaužiklio
- Ciberžolė – 0,5 šaukštelio
- Pipirai – 0,5 šaukštelio
- Kario – 1 arbatinis šaukštelis
- Petražolių žalumynai – 1 ryšulėlis
Šurpa paprastai verdama prie upės ant ugnies, tačiau nebus sunku ją pasigaminti ir namuose.
Žingsnis po žingsnio receptas
- Supjaustykite Mėsą supjaustykite porcijomis ir nuplaukite.
- Užpilkite vandeniu ir virkite 1 valandą, kol visiškai išvirs. Jei norime, mėsą išimame dantytu šaukštu ir pašaliname visus kaulus.
- Sudedame gabaliukais supjaustytą saldžiąją papriką (naudojau šaldytą). Įmetame supjaustytus svogūnus ir morkas. Pasūdome ir įdedame lauro lapą.
- Sudėkite kubeliais supjaustytas bulves. Virkite, kol bulvės bus paruoštos.
- Įdedame prieskonių.
- Supilame susmulkintus žalumynus. Palaikome ant ugnies dar 5 minutes – ir sriuba paruošta.
- Karštą jautienos šiurpą patiekiame su šviežiomis žolelėmis. Gero apetito!