Itališkas karštas šokoladas

Šis šokoladinis gėrimas sušildys šaltais vakarais. Saldus ir kartu aštrus, lengvo cinamono aromato karštas šokoladas suteiks nepamirštamų akimirkų ir pavers jūsų vakarą pasaka.

Ingredientai Itališkas karštas šokoladas (2 porcijoms)

Tarkuotas šokoladas – 110 g
Pienas – 350 ml
Cukrus – 1 valgomasis šaukštas.
Kukurūzų krakmolas – 1 valgomasis šaukštas.
Vanilinas – 1 gr
malto cinamono – 0,5 šaukštelio.
Druska – 1 žiupsnelis
Patiekti:
Cinamono lazdelės
Pienas
Receptų vaizdo įrašasItalijos karštas šokoladas

Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasItalijos karštas šokoladas
Recepto nuotrauka: itališkas karštas šokoladas – 1 žingsnis.
Į keptuvę supilkite tarkuotą šokoladą.

Recepto nuotrauka: itališkas karštas šokoladas – 2 žingsnis.
Įpilkite du šaukštus pieno ir ant silpnos ugnies nuolat maišydami ištirpinkite šokoladą.

Recepto nuotrauka: itališkas karštas šokoladas – 3 žingsnis
Kai tik šokoladas ištirps, palaipsniui supilkite likusį pieną, gerai išmaišykite ir išplakite iki vientisos masės.

Recepto nuotrauka: itališkas karštas šokoladas – 4 žingsnis
Suberkite cukrų, krakmolą, vaniliną, žiupsnelį druskos ir cinamoną ir gerai išmaišykite.

Recepto nuotrauka: itališkas karštas šokoladas – 5 žingsnis.
Nuolat maišydami užvirinkite ir virkite, kol gėrimas sutirštės. Tai trunka apie 1-2 minutes.

Recepto nuotrauka: itališkas karštas šokoladas – žingsnis #6
Kai tik šokoladas sutirštės, nukelkite jį nuo ugnies ir supilkite į dubenėlius. Jei norite, papuoškite cinamono lazdele arba plakta grietinėle. Patiekite su stikline pieno.
Mėgaukitės! Pradžiuginkite save ir savo artimuosius!

Parašykite komentarą