Įdaryta skumbrė „Aromatinė” (orkaitėje)

Paprasta ir skani kepta skumbrė su ryžiais ir keptais svogūnais – viskas paprasta, bet skanu! Įdaryta žuvis yra sultinga, švelni ir aštri, o kartu su ja pateikiamas ir garnyras. Jį lengva paruošti. Šį patiekalą ypač įvertins skumbrės gerbėjai…

Produktai Įdaryta skumbrė „Aromatinė” (orkaitėje)

Skumbrė – 1 vnt.
Svogūnai – 1 sp.
Augalinis aliejus – 25 ml + kepimui
Česnakas – 1 skiltelė
Druska – pagal skonį
Maltų pipirų – pagal skonį
Sausos žolelės – pagal skonį
Žali ryžiai (virti) – 50 g
ReceptasGalutinė skumbrė „Aromatinė” (orkaitėje)

Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasĮdaryta skumbrė „Aromatinė” (orkaitėje)
Recepto nuotrauka: Įdaryta skumbrė „Aromatinė” (orkaitėje) – 1 žingsnis.
Šviežiai užšaldytą skumbrę reikia paruošti – atitirpinti, bet ne iki galo (taip bus lengviau išvalyti žuvies vidų). Pašalinkite pelekus, vidurius, uodegą ir žiaunas. Kruopščiai nuplaukite vidų ir nusausinkite šluoste.

Recepto nuotrauka: Įdaryta skumbrė „Aromatinė” (orkaitėje) – 2 žingsnis
Sumaišykite druską, prieskonius ir žoleles. Įpilkite aliejaus ir smulkiai sutarkuoto česnako.

Recepto nuotrauka: Įdaryta skumbrė „Aromatinė” (orkaitėje) – 3 žingsnis
Įtrinkite žuvį prieskonių mišiniu iš išorės ir iš vidaus. Išvykite kuriam laikui.

Recepto nuotrauka: Įdaryta skumbrė „Aromatinė” (orkaitė) – 4 žingsnis
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.

Recepto nuotrauka: Įdaryta skumbrė „Aromatinė” (orkaitėje) – 5 žingsnis
Kepkite svogūną augaliniame aliejuje, kol taps auksinės spalvos.

Recepto nuotrauka: Įdaryta skumbrė „Aromatinė” (orkaitėje) – 6 žingsnis
Pakepintus svogūnus sumaišykite su virtais ryžiais, druska ir pipirais pagal skonį.

Recepto nuotrauka: Įdaryta skumbrė „Aromatinė” (orkaitėje) – 7 etapas
Jei norite, formą išklokite pergamentu. Žuvį sudėkite į formą ir įdarykite ryžiais. Kad žuvis per daug neatsivertų, pilvą sutvirtinkite dantų krapštukais. Skumbrę, įdarytą ryžiais, kepkite 25-30 minučių 190-200 laipsnių temperatūroje.

Recepto nuotrauka: Įdaryta skumbrė „Aromatinė” (orkaitėje) – žingsnis Nr. 8
Kepimo metu apšlakstykite išleistais riebalais.

Recepto nuotrauka: Įdaryta skumbrė „Aromatinė” (orkaitėje) – 9 žingsnis
Paruoštos įdarytos skumbrės. Gero apetito!

Parašykite komentarą