Švelnūs, ploni ir vidutinio saldumo grikių blyneliai su pienu. Blynus pagaminti gana paprasta, todėl jie puikiai tinka naminiams pusryčiams. Tešlai naudojamos lygios grikių ir kvietinių miltų dalys, todėl blynai tampa gana elastingi, bet kartu minkšti.
Ingredientai Grikių blynai su pienu (3 porcijoms)
Kvietiniai miltai – 50 g
Grikių miltai – 50 g
Pienas (2,5 % riebumo) – 300 ml
Kiaušiniai – 3 kiaušiniai
Augalinis aliejus – 40 ml
Cukrus – 25 g
Druska – 3 gr
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptas Grikių blynai su pienu
Recepto nuotrauka: Grikių blynai su pienu – 1 žingsnis.
Paruoškite visus reikiamus ingredientus.
Grikių miltų galima pasigaminti iš grūdų, sumalus juos kavos malūnėliu arba trintuvu.
Naudokite bet kokio riebumo pieną.
Augalinis aliejus yra bekvapis.
Recepto nuotrauka: Grikių blynai su pienu – 2 žingsnis.
Į dubenį įmuškite kiaušinius.
Įberkite cukraus ir druskos.
Recepto nuotrauka: Grikių blynai su pienu – 3 žingsnis.
Plakite plaktuvu iki vientisos masės; taip pat galite naudoti mikserį.
Recepto nuotrauka: Grikių blynai su pienu – 4 žingsnis
Supilkite pusę augalinio aliejaus (15 ml), išmaišykite.
Recepto nuotrauka: Grikių blynai su pienu – 5 žingsnis.
Supilkite pieną ir išmaišykite plaktuvu.
Recepto nuotrauka: Grikių blynai su pienu – 6 žingsnis.
Įmaišykite persijotus kvietinius ir grikių miltus.
Recepto nuotrauka: Grikių blynai su pienu – 7 žingsnis.
Išmaišykite, kad neliktų miltų gumuliukų.
Recepto nuotrauka: Grikių blynai su pienu – 8 žingsnis.
Pastatykite blynų keptuvę ant vidutinės ugnies. Gerai įkaitinkite. Patepkite augaliniu aliejumi. Išmaišykite tešlą ir dideliu samčiu iškočiokite pusę tešlos. Supilkite į keptuvės vidurį ir greitais sukamaisiais judesiais paskirstykite per visą dugną. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 1-1,5 minutės, kol iš vienos pusės taps traškūs.
Recepto nuotrauka: Grikių blynai su pienu – 9 žingsnis
Apverskite mentele ir dar apie 1 minutę kepkite tokiu pačiu režimu.
Recepto nuotrauka: Grikių blyneliai su pienu – žingsnis Nr. 10
Grikių blynai su pienu paruošti. Iškepiau 12 blynų.
Recepto nuotrauka: Grikių blynai su pienu – žingsnis Nr. 11.
Patiekite blynus su uogiene, medumi, grietine.
Gero apetito!