Folijoje kepta antis

Orkaitėje folijoje kepta visa antis užims garbingą vietą ant jūsų stalo. Šį gardų patiekalą galima gaminti ir darbo dienomis, ir per šventes. Dėl folijos galima išlaikyti nustatytą kepimo temperatūrą, todėl mėsa nesudegs išorėje, o viduje išliks sultinga.

Toks kepimas sukuria „rusiškos krosnies” efektą. Galiausiai kepimo skardos, ant kurios kepama paukštiena, išlieka beveik švarios. Todėl folijoje kepta anties mėsa būna sultinga, švelni ir labai skani.

Sudedamosios dalys

  • Norėdami orkaitėje iškepti folijoje keptą antį, turėsite:
  • antis – 2 kg;
  • verdančio vandens – 2 litrai.
  • Padažas marinatui:
  • grietinė – 2 šaukštai;
  • garstyčios – 2 šaukštai;
  • druskos – 2 šaukšteliai;
  • Maltų pipirų mišinys – 1 šaukštelis.
  • Pasirinktinai:
  • citrinos (arba laimo) – 3-5 žiedai;
  • česnakų – 1 galvutė;
  • čiobrelių – 3 šakelės (nebūtina).

 

Maisto gaminimo procesas folijoje kepta antis

  1. Paruoškite patiekalo ingredientus.
  2. Paruoškite produktus, skirtus folijoje orkaitėje keptai ančiai kepti Užvirinkite vandenį, padėkite antį ant grotelių ir apipilkite ją verdančiu vandeniu iš visų pusių. Nusausinkite antį popieriniu rankšluosčiu.
  3. Užvirinkite vandenį, padėkite antį ant vielinės lentynos ir apvirkite ją iš visų pusių. Nusausinkite antį popieriniu rankšluosčiu.
  4. Citriną (arba laimą) supjaustykite žiedais, o česnaką perpjaukite pusiau nelupdami (kaip parodyta paveikslėlyje). Marinatui, skirtam antims, sumaišykite grietinę, garstyčias, druską, maltus pipirus ir gerai išmaišykite.
  5. Citriną (arba laimą) supjaustykite žiedais, o česnaką perpjaukite pusiau nelupdami (kaip parodyta paveikslėlyje). Marinatui, skirtam antims, sumaišykite grietinę, garstyčias, druską, maltus pipirus ir gerai išmaišykite.
  6. Įtrinkite anties vidų ir išorę marinatu (palikite apie 1 arbatinį šaukštelį marinato, juo galėsite aplieti paukštį kepant). Užpilkite antį citrinos (arba laimo skiltelių) sultimis, iš sulčių išspaustais citrinos (arba laimo) žiedais apibarstykite anties vidų ir išorę, pabarstykite čiobrelių šakelėmis. Į anties vidų įdėkite perpjautą česnako skiltelę. Sudėkite antį į dubenį ir palikite marinuotis 2-3 valandas (bet geriau marinuoti per naktį šaldytuve).
  7. Įtrinkite anties vidų ir išorę marinato padažu (palikite apie 1 arbatinį šaukštelį padažo, juo galima aptepti paukštį kepant). Užpilkite antį citrinos (arba laimo skiltelių) sultimis, iš sulčių išspaustais citrinos (arba laimo) žiedais apibarstykite anties vidų ir išorę, pabarstykite čiobrelių šakelėmis. Į anties vidų įdėkite perpjautą česnako skiltelę. Sudėkite antį į dubenį ir palikite marinuotis 2-3 valandas (bet geriau marinuoti šaldytuve per naktį).
  8. Kepimo skardą išklokite trimis kepimo folijos sluoksniais. Čiobrelių šakeles ir citrinos žiedus įkiškite į anties vidų prie česnakų. Į folijos vidurį įdėkite antį nugara žemyn. Suvyniokite paukštį į foliją iš visų pusių, viršų uždenkite dar vienu dvigubu folijos sluoksniu, bet tik taip, kad galėtumėte lengvai atidaryti folijos viršų.
  9. Kepimo skardą išklokite trimis kepimo folijos sluoksniais. Čiobrelių šakeles ir citrinos žiedus įkiškite į anties vidų prie česnakų. Į folijos vidurį įdėkite antį nugara žemyn. Suvyniokite paukštį į foliją iš visų pusių, viršų uždenkite dar vienu dvigubu folijos sluoksniu, bet tik taip, kad galėtumėte lengvai atidaryti folijos viršų.
  10. Kepimo skardą išklokite trimis kepimo folijos sluoksniais. Čiobrelių šakeles ir citrinos žiedus įkiškite į anties vidų prie česnakų. Į folijos vidurį įdėkite antį nugara žemyn. Suvyniokite paukštį į foliją iš visų pusių, viršų uždenkite dvigubu folijos sluoksniu, bet tik tiek, kad galėtumėte lengvai atidaryti folijos viršų.Kepkite antį, visiškai suvyniotą į foliją, 150-160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 2 valandas. Pasibaigus laikui, ištraukite antį iš orkaitės. Nuotraukoje matyti, kad kepant iš anties išsiskyrė daug sulčių ir riebalų, kurie liko folijoje.
  11. Visiškai suvyniotą į foliją antį kepkite 150-160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 2 valandas. Pasibaigus laikui, ištraukite antį iš orkaitės. Nuotraukoje matote, kad kepant antį folijoje liko daug sulčių ir riebalų.
  12. Silikoniniu šepetėliu aptepkite anties viršų likusiu padažu ir pašaukite atgal į orkaitę.
  13. Silikoniniu šepetėliu aptepkite anties viršų likusiu padažu ir dėkite atgal į orkaitę.
  14. Padidinkite temperatūrą iki 170 laipsnių ir kepkite paukštį dar 25-30 minučių, neuždengę folija (kad antis paruduotų). Išimkite iš orkaitės iškeptą antį, atlaisvinkite foliją ir galite patiekti šį gardų iškeptą paukštį ant stalo.
  15. Padidinkite temperatūrą iki 170 laipsnių ir kepkite paukštį dar 25-30 minučių neuždengę folija (kad antis paruduotų). Išimkite iš orkaitės iškeptą antį, atlaisvinkite foliją ir galite patiekti šį gardų iškeptą paukštį ant stalo.
  16. Naudojant šį kepimo būdą anties mėsa būna labai minkšta ir sultinga. Į skanų kepsnį įpilkite saldžiarūgščio padažo, pavyzdžiui, spanguolių ar vyšnių padažo, žolelių ir šviežių daržovių.
  17. Dėl to anties mėsa tampa labai minkšta ir sultinga. Prie skanios keptos mėsos pridėkite saldžiarūgščio padažo, pavyzdžiui, pagaminto iš spanguolių ar vyšnių, žolelių ir šviežių daržovių.
  18. Skanaus ir malonaus laiko!

Parašykite komentarą