Cukinijų ragu
Troškinio iš cukinijų gaminimas. Paprasta, skanu ir naudinga. Ir puikus garnyras prie mėsos.
Produktai
- Cukinijos – 1-2 vnt.
- Saldžioji paprika – 1 vnt.
- Pomidorai – 2 vnt.
- Morkos – 1 vnt.
- Svogūnas – 1 vnt.
- Česnakas – 2-3 skiltelės (pagal skonį)
- Žalumynai – 1/4 puokštės (pagal skonį)
- Augalinis aliejus – 30 g
- Druska – 0,5 šaukštelio (pagal skonį)
Žingsnis po žingsnio receptas
- Cukiniją nulupkite, supjaustykite kubeliais.
- Morkas nuvalykite, supjaustykite juostelėmis.
- Svogūną nulupkite ir supjaustykite žiedais (arba pusžiedžiais).
- Pipirus supjaustykite juostelėmis.
- Pomidorus supjaustykite pusžiedžiais.
- Įkaitinkite katilą, supilkite augalinį aliejų. Į katilą sudėkite paruoštas daržoves.
- Virkite daržoves po dangčiu ant silpnos ugnies, maišydami, jei įmanoma, nepridėdami vandens, apie 20 minučių.
- Nulupkite česnaką, susmulkinkite peiliu. Žalumynus nuplaukite, smulkiai supjaustykite.
- Baigiant virti daržovių troškinį, įdėkite česnaką ir žalumynus. Įmaišykite į cukinijų troškinį ir patiekite.
- Gero apetito!