Cinamono širdelių koldūnai Receptas


Cinamono širdelių koldūnai

Ingredientai

  • 500 g miltų 🌾
  • 2 valg. š. cukraus 🍬
  • 1/2 š. druskos 🧂
  • 2 kiaušiniai 🥚
  • 200 ml pieno 🥛
  • 50 g sviesto, ištirpdyto 🧈

Cinamono įdarui

  • 100 g rudojo cukraus 🍯
  • 2 š. cinamono 🍂
  • 50 g sviesto, kambario temperatūros 🧈

Paruošimas

  1. Tešlos paruošimas: Sumaišykite miltus, cukrų ir druską didelėje dubenyje. Padarykite duobutę miltuose, įdėkite kiaušinius ir supilkite pieną. Po to, pamažu, supilkite ištirpintą sviestą. Gerai išminkykite tešlą, kol ji taps lygi ir elastinga. 🙌
  2. Tešlos poilsis: Uždengti dubenį su tešla švaria servetėle ir palikti 30 minučių šaldytuve. Tai padės tešlai atsipalaiduoti ir bus lengviau formuoti koldūnus. ❄️
  3. Cinamono įdaro paruošimas: Sumaišykite rudojo cukraus ir cinamono miltelius su kambario temperatūros sviestu. Išsukite iki vientisos masės. Šis įdaras turėtų būti kreminės konsistencijos. 🍦
  4. Koldūnų formavimas: Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir padalinkite ją į kelias dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite plonai (apie 2-3 mm storio) ant miltais pabarstyto stalo. Iškirpkite apskritimus (maždaug 7-8 cm skersmens) su pagalba stiklinės ar specialaus formuotojo. 🥄
  5. Įdėjimas: Ant kiekvieno apskritimo viduryje dėkite šaukštą cinamono įdaro. Sulenkti apskritimus pusiau, kad susidarytų širdelės forma, ir gerai užspauskite kraštus, kad įdaras neišbėgtų. 💖
  6. Koldūnų virimas: Užvirinkite didelį puodą su pasūdyto vandens. Po to, kai vanduo užvirs, atsargiai įdėkite koldūnus. Virkite apie 5-7 minutes, kol jie iškyla į paviršių. Nereikėtų virti per daug, kad nesulūžtų. 🍲
  7. Patiekimas: Po virimo išimkite koldūnus su kiaurasamčiu ir padėkite ant lėkštės. Galite pabarstyti juos cukrumi arba cinamonu, arba patiekti su grietinėle. Skanaus! 😋

Netikėtumai ir patarimai

  • Jei mėgstate šiek tiek karšto, galite pridėti šiek tiek cayenne pipirų į cinamono įdarą. 🌶️
  • Galite eksperimentuoti su įvairiais įdarais, tokiais kaip obuolių, kriaušių arba riešutų, kad sukurtumėte skirtingus skonius. 🍏
  • Koldūnus taip pat galite kepti orkaitėje, pabarstę juos sviestu ir cukrumi viršuje. 🍪

Baigiamasis žodis

Cinamono širdelių koldūnai – tai puikus desertas, kuris sujungia nostalgiją ir saldumą. Šis receptas yra puikus pasirinkimas tiek šventėms, tiek kasdieniam skanumynui. Pasigaminkite juos su šeima arba draugais, ir mėgaukitės šiuo skanėstu kartu! ❤️

Parašykite komentarą