Braškių ledai su kondensuotu pienu
Ingredientai:
- 500 g šviežių braškių 🍓
- 200 ml kondensuoto pieno 🥛
- 200 ml grietinėlės (žr. galimybę su grietine) 🍦
- 2-3 šaukštai cukraus (pagal skonį) 🍬
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto (nebūtina) 🌼
- Žiupsnelis druskos 🧂
Recepto instrukcijos:
1. Braškių paruošimas 🍓
Pirmiausia, nuplaukite šviežias braškes po šaltu vandeniu. Atsargiai nuimkite kotelių dalį ir supjaustykite braškes į mažus gabalėlius. Jei norite, galite dalį braškių palikti visų šviežių, kad būtų galima jas panaudoti dekoravimui vėliau.
2. Braškių tyrės gaminimas 🍓
Supjaustytas braškes sudėkite į trintuvą arba maisto procesorių. Pridėkite cukrų ir žiupsnelį druskos. Ištrinkite viską iki tyrės konsistencijos. Jei norite, jog ledai būtų dar saldesni, galite pridėti daugiau cukraus pagal skonį. Galiausiai, pridėkite vanilės ekstraktą ir dar kartą trumpai ištrinkite.
3. Grietinėlės paruošimas 🍦
Užšaldytame dubenyje įpilkite grietinėlę. Naudodami mikserį, plakite grietinėlę iki vidutinės kietumo putų. Būkite atsargūs, kad nepersiplaktumėte – grietinėlė turi būti puri ir švelni.
4. Ingredientų maišymas 🍧
Į grietinėlę pamažu įmaišykite braškių tyrę ir kondensuotą pieną. Gerai viską išmaišykite lėtai, kad nesugadintumėte grietinėlės purumo. Galite palikti keletą braškių gabalėlių, kad ledai būtų dar skanesni.
5. Ledų sundavimas 🍨
Gautą mišinį perpilkite į hermetiškai uždaromą indą arba ledų formeles. Jei naudojate ledų formas, įsitikinkite, kad jas užpildote iki viršaus, kad ledai gerai sušaltų.
6. Užšaldymas ❄️
Indą uždarykite ir padėkite į šaldymo kamerą. Ledus palikite šaldyti mažiausiai 4-6 valandas, o geriausia per naktį. Tai leis jiems visiškai sukietėti ir tapti puriais.
7. Ledų serviravimas 🍧
Prieš patiekdami ledus, leiskite jiems kelias minutes pastovėti kambario temperatūroje, kad būtų lengviau juos išimti. Naudokite šaukštą, kad išsikastumėte ledus ir patiekite juos su šviežiomis braškėmis ar kitais papildomais garnyrais, pavyzdžiui, šokolado padažu arba riešutais.
Skanaus! 😊