Česnakiniai makaronai

Kreminiai česnakiniai makaronai

Sudedamosios dalys

1x
2x
3x
1 svaras vidutinio dydžio makaronų, pvz., penne
¼ puodelio sviesto
6 stambiai supjaustytų česnako skiltelių, daugiau arba mažiau pagal skonį
1 ½ šaukšto miltų
⅔ puodelio riebios grietinėlės
½ puodelio vištienos sultinio
1 puodelis tarkuoto parmezano sūrio
druskos ir pipirų pagal skonį
petražolės papuošti nebūtina
instrukcijos
Makaronus virkite dideliame puode pasūdyto vandens, kol suminkštės.
Tuo tarpu 10 colių keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite česnaką ir miltus ir kepkite, kol jie taps kvapnūs, apie 30 sekundžių.
Greitai supilkite grietinėlę ir vištienos sultinį. Virkite, kol pašils ir šiek tiek sutirštės, 3-5 minutes.
Nusausinkite makaronus, bet neplaukite. Sudėkite į grietinėlės mišinį.
Įmaišykite parmezano sūrį ir pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Pastabos
Jei neturite šviežio česnako, galite jį pakeisti 1 arbatiniu šaukšteliu česnako miltelių (arba daugiau ar mažiau pagal skonį).
Įsitikinkite, kad grietinėlė yra riebi arba plakta grietinėlė, kad padažas gerai sutirštėtų.
Svarbu padažą virti keptuvėje (bent 10 colių pločio), kad jis tinkamai sutirštėtų, puode jis ne taip gerai redukuojasi.
Jei neturite keptuvės, gali tekti padažą virti ilgiau arba įpilti kukurūzų krakmolo tirščių, kad sutirštėtų prieš dedant makaronus ir sūrį.
Makaronų neplaukite, krakmolas padeda padažui prilipti.
Galima dėti virtos mėsos, pavyzdžiui, vištienos ar krevečių.

Šie kreminiai česnakiniai makaronai yra mėgstamiausi, nes yra labai sotūs, sūrūs ir gardžiai pagardinti česnaku.

Geriausia, kad šie makaronai paruošiami per kelias minutes (tiesiogine to žodžio prasme!).

20 minučių makaronų

Trūksta laiko? Šis itin greitas makaronų patiekalas – tai restorano kokybė neišeinant iš namų.
Tai tikrai paprastas receptas, kurį galima naudoti bet kurį savaitės vakarą.
Galimybės yra neribotos. Pridėkite virtų arba likusių daržovių, pavyzdžiui, šparagų, žaliųjų žirnelių ar brokolių. Įmaišykite smulkintą vištieną, rūkytą dešrą ar kitus baltymų likučius.
Kreminiams česnakiniams makaronams gaminti reikalingi ingredientai

Kreminių česnakinių makaronų ingredientai

PASTA: tinka bet kokie vidutinio dydžio makaronai, tačiau stenkitės rinktis tokius, kurie turi skylutes, vamzdelius ar griovelius, kad juose laikytųsi kreminis česnakinis padažas. Gerai tinka penne, mostaccioli, kriauklės, fusilli arba rotini.

GARSTYČIOS: šiame recepte mėgstame šviežias česnakas. Česnako skilteles reikia susmulkinti arba naudoti česnakų presą, kad tai būtų greita. Jei neturite šviežio česnako, galite naudoti česnako miltelius, tačiau jų skonis bus subtilesnis (reikės maždaug 1 arbatinio šaukštelio arba pagal skonį).

Jei norite naudoti skrudintą česnaką, jis yra saldesnio švelnesnio skonio (norėsite padidinti jo kiekį).

PADAŽAS: Sviestas, grietinėlė, vištienos sultinys ir lydytas parmezano sūris suteikia šiam padažui sodrią ir kreminę tekstūrą. Įsitikinkite, kad naudojate tirštą grietinėlę (arba plaktą grietinėlę), kad padažas gerai sutirštėtų.

makaronai keptuvėje su kreminiu česnakiniu padažu

Kaip pasigaminti kreminius česnakinius makaronus

Paruoškite makaronus pagal pakuotės nurodymus. Neplaukite.
Tuo tarpu česnaką ir miltus pakepinkite svieste, kol taps kvapnūs (pagal toliau pateiktą receptą). Supilkite grietinėlę ir vištienos sultinį ir virkite 5 minutes.
Sudėkite makaronus ir parmezano sūrį.

Ką patiekti su kreminiais česnakiniais makaronais

Kreminiai česnakiniai makaronai – tai daugybę žmonių džiuginantis receptas, kuris tinka su daugybe garnyrų ir salotų. Prie makaronų visada tinka česnakiniai sūrio skrebučiai, suktinukai ar net focaccia duona.

Kadangi šis patiekalas yra sotus, įdėkite šviežių salotų arba šviežių daržovių, pavyzdžiui, keptų žiedinių kopūstų, šparagų arba garuose virtų brokolių.

 

 

Parašykite komentarą