Brokoliai garinti su citrina ir imbieru

Dėl savo subtilių citrinų natų šie brokoliai puikiai tiks prie mėgstamos ant grotelių keptos mėsos.

Ingridientai

  • 15 ml (1 valgomasis šaukštas) apie susmulkinto imbiero
  • 15 ml (1 valgomasis šaukštas) apie citrinos žievelės
  • 30 ml (2 šaukštai) apie citrinos sulčių
  • 1 brokoliai supjaustyti mažais žiedynais
  • 45 ml (3 šaukštai) apie alyvuogių aliejus
  • druskos ir pipirų pagal skonį


Brokoliai garinti su citrina ir imbieru

  1. Dubenyje sumaišykite imbierą su citrinos žievele ir sultimis. Užpildykite puodą trečdaliu vandens. Įmaišykite pusę imbiero mišinio. Užvirinkite. Į keptuvę įdėkite garintuvą ir ant jo sudėkite brokolių gabalėlius. Uždenkite ir virkite 5–6 minutes. Kitame dubenyje sumaišykite aliejų su druska, pipirais ir likusiu imbiero ruošiniu. Prieš patiekdami brokolius apšlakstykite kvapniu aliejumi.

Parašykite komentarą