Iš baltagūžių kopūstų galima pagaminti daugybę skirtingų ir skanių patiekalų. Pateikiame labai skanaus garnyro iš baltagūžių kopūstų receptą – bohemiškai troškinti kopūstai su šonine.
Produktai Bohemijos kopūstų troškinys
Baltagūžiai kopūstai – 2 kg
Rūkyta šoninė – 100 g
Svogūnai – 200 g
Augalinis aliejus – 60 g
Druska – 2-2,5 šaukštelio.
Maltų juodųjų pipirų – 0,5 šaukštelio.
Cukrus – 3 šaukšteliai.
Pusės citrinos sultys
Kalendros (sėklos) – 1 šaukštelis.
Miltai – 3-4 šaukšteliai.
Vaizdo receptasBoghamo stiliaus troškinti kopūstai
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasČekiški rauginti kopūstai
Kvito nuotrauka: Bohemijos rauginti kopūstai – 1 žingsnis
Paruoškite kopūstų troškinio su šonine ingredientus.
Kvito nuotrauka: Bohemijos kopūstų troškinys – 2 žingsnis
Kaip gaminti bohemiškai troškintus kopūstus:
Nulupkite ir nuplaukite 200 g svogūno ir supjaustykite mažais kubeliais. 100 g rūkytos šoninės supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Recepto nuotrauka: Bohemijos kopūstų troškinys – 3 žingsnis
Smulkiai supjaustykite du kilogramus kopūstų.
Recepto nuotrauka: Bohemijos kopūstų troškinys – 4 žingsnis
Gilioje keptuvėje arba sunkiame puode įkaitinkite 60 g augalinio aliejaus, sudėkite šoninę, svogūnus ir kepkite, kol svogūnai taps permatomi.
Recepto nuotrauka: Bohemiškai troškinti kopūstai – 5 žingsnis
Į keptuvę sudėkite susmulkintus kopūstus, išmaišykite, uždenkite ir troškinkite kopūstus su šonine ir svogūnais ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami, apie 30 minučių.
Recepto nuotrauka: Bohemijos kopūstų troškinys – 6 žingsnis.
Po 30 minučių įberkite 2 arbatinius šaukštelius druskos, pusę arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų, vieną arbatinį šaukštelį lengvai susmulkintų kalendros sėklų, 3 arbatinius šaukštelius cukraus, pusės citrinos sultis. Įberkite 3 šaukštelius miltų ir gerai išmaišykite. Uždenkite dangtį ir leiskite kopūstams troškintis ant silpnos ugnies dar 7-10 minučių.
Recepto nuotrauka: Bohemijos kopūstų troškinys – 7 žingsnis
Paruoštus troškintus bohemiško stiliaus kopūstus sudėkite į gilų indą ir patiekite kaip atskirą patiekalą arba kaip garnyrą prie mėsos.