Blyneliai su manų kruopomis

Labai skanių mielinių blynų su manų kruopomis receptas. Blynai minkšti, saldūs, vidutinio storio ir su didelėmis skylutėmis. Tešlą vandenyje labai lengva pagaminti. Juos lengva iškepti ir lengva valgyti. Jūs tikrai turėtumėte atkreipti dėmesį į šį receptą!

Ingredientai Blyneliai su manų kruopomis (3 porcijoms)

manų kruopos – 100 gr
Miltai – 180 gr
Sausos mielės – 2 šaukšteliai.
Kiaušinis – 1 šaukštas.
Cukrus – 2 šaukštai.
Druska – 1 žiupsnelis
Saulėgrąžų aliejus – 3 šaukštai.
Vanduo (šiltas virintas) – 400 ml
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasBlina ant manų kruopų
Recepto nuotrauka: Manų kruopų blynai – 1 žingsnis
Paruoškite visus kruopų blynams gaminti reikalingus ingredientus.

Recepto nuotrauka: Manų kruopų blynai – 2 žingsnis
Į dubenį supilkite 200 ml šilto virinto vandens, suberkite cukrų ir sausas mieles. Plakite plaktuvu. Palikite pastovėti 10 minučių.

Recepto nuotrauka: Manų kruopų blynai – 3 žingsnis.
Po 10 minučių suberkite manų kruopas, druską ir miltus.

Recepto nuotrauka: Manų kruopų blynai – 4 žingsnis.
Išmaišykite, kad susimaišytų. Tešla yra standi ir klampi.

Recepto nuotrauka: Manų kruopų blynai – 5 žingsnis.
Įpilkite 200 ml šilto virinto vandens, gerai išmaišykite.

Recepto nuotrauka: Manų kruopų blynai – 6 žingsnis
Padėkite dubenį su tešla 40-50 minučių šiltoje vietoje.

Recepto nuotrauka: Blyneliai su manų kruopomis – 7 žingsnis.
Kai tešla pakils, įmuškite kiaušinį, supilkite saulėgrąžų aliejų, maišykite, kol gausis vientisa vidutinio tirštumo tešla.

Recepto nuotrauka: Blyneliai su manų kruopomis – 8 žingsnis.
Dabar pradėkite kepti manų kruopų blynus. Įkaitinkite keptuvę. Jei reikia, patepkite gabalėliu taukų arba šepetėliu, pamirkytu saulėgrąžų aliejuje. Įpilkite vieną samtį tešlos ir tolygiai paskirstykite ją po visą keptuvės dugną.

Recepto nuotrauka: Blyneliai su manų kruopomis – 9 žingsnis
Nedelsdami uždenkite keptuvę dangčiu.

Recepto nuotrauka: Blyneliai su manų kruopomis – žingsnis Nr. 10
Kepkite blyną ant vidutinės ugnies 1-1,5 minutės, kol paviršius taps matinis ir su duobutėmis.

Recepto nuotrauka: Blyneliai su manų kruopomis – žingsnis Nr. 11
Apverskite blyną ir kepkite dar 30 sekundžių, kol apskrus.

Recepto nuotrauka: Blyneliai su manų kruopomis – žingsnis Nr. 12
Taip iškepkite visus blynus. Iškepiau 10 17 cm skersmens purių blynų.

Recepto nuotrauka: Manų kruopų blynai – žingsnis Nr. 13.
Manų kruopų blynai paruošti. Patiekite su sviestu, grietine, kondensuotu pienu, uogiene ar mėgstamu desertiniu padažu.
Gero apetito!

Parašykite komentarą