Barščių sriuba

Barščių sriuba Sudedamosios dalys

  • 2 svogūnai, supjaustyti kubeliais
  • 250 g šoninės, supjaustytos kubeliais
  • 3 skiltelės česnako, smulkiai supjaustytos
  • 1 skarda raugintų kopūstų (apie 1 kg)
  • 2 šaukštai pomidorų kečupo
  • 1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos
  • 500 ml atsargų
  • 1 lauro lapas
  • saldžiosios paprikos milteliai
  • Kmynų sėklos
  • Druska ir pipirai
  • Grietinė
  • Petražolės, susmulkintos

Paruošimas

Darbo laikas apie 1 val.

Poilsio laikas apie 1 val.

Kepimo ir (arba) kepimo laikas apie 2 val.

Iš viso maždaug 4 valandos
Supilkite vandenį į didelį puodą, į kurį telpa ne mažiau kaip 5 litrai vandens, ir jį pašildykite, tačiau jis neturėtų užvirti. Per tą laiką nulupkite burokėlius. Sudėkite mėsą į karštą vandenį, užvirinkite ir perjunkite ant vidutinės ugnies, kad sultinys užvirtų. Nedelsdami nuplaukite vandens paviršiuje esančias putas ir jas išmeskite. Pagal skonį įberkite druskos, suberkite nuluptus burokėlius ir palikite viską virti valandą.

Tuo tarpu nulupkite bulves ir supjaustykite jas juostelėmis (rodomojo piršto ilgio ir pločio). Juosteles galite įdėti į šaltą vandenį, kad jos išliktų šviežios, kol būsite pasiruošę jas naudoti.
Morkas perpjaukite išilgai pusiau ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Svogūnus, paprikas ir pomidorus supjaustykite ketvirčiais ir griežinėliais.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Pirmiausia trumpai pakepinkite svogūnus, tada sudėkite paprikas, morkas ir pomidorus. Pagardinkite trupučiu druskos ir pipirų ir kepkite uždengę, kol daržovės troškinsis savo sultyse. Vėl pamaišykite ir dar kartą pamaišykite.

Dabar supjaustykite baltagūžio kopūsto ketvirtį piršto ilgio griežinėliais.

Praėjus valandai sriubos virimo laiko, į sriubos puodą sudėkite keptuvėje keptas daržoves, bulves, kopūstus, lauro lapus ir pipirų arba pimento sėklas. Uždenkite ir leiskite sriubai virti dar valandą.

Po valandos burokėlius išimkite, sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite tarkuotą arba išspaustą česnaką. Išspauskite pusę citrinos ant burokėlių ir trumpam palikite juos lėkštėje. Tada išimkite mėsą, atskirkite ją nuo kaulo ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Tada burokėlius, česnaką, citrinos sultis ir mėsą sudėkite atgal į sriubos puodą ir gerai išmaišykite. Galite dar kartą paragauti ir, jei reikia, pagardinti pipirais ir druska. Uždenkite puodą dangčiu ir išjunkite viryklę.

Kai barščiai nebebus per karšti, galėsite juos patiekti, nors antrą dieną jie bus dar skanesni.

Barščius reikia supilti į gilias lėkštes (geriausiai tinka baltos). Per vidurį dedamas didelis šaukštas grietinės, o ant viršaus galima užbarstyti šviežių žolelių, petražolių arba krapų. Sumaišykite su sriuba.

Patiekite su šviežia pilka duona, patepta sviestu arba grietine ir pabarstyta druska.
Pirmiausia išgerkite stiklinę degtinės, tada užuoskite duonos kvapą, užkąskite ir pradėkite valgyti barščius.

Priyatnogo apetita! (Gero apetito!)

Parašykite komentarą