Paprasčiausias būdas pasigaminti gerą patiekalą vakarienei – kepti žuvį orkaitėje.
Produktai Baltoji žuvis, kepta vyne
Ingredientai (4 porcijoms)
Baltosios žuvys (menkė, polakas, juodadėmė menkė ir kt.), atšildyta filė be odos – 700 g
Sausas baltasis vynas – ¾ puodelio (190 g)
Susmulkintos petražolės – 1 sauja (pagal skonį)
Vyšniniai pomidorai – 125 g
Druska (geriausia jūros druska) – pagal skonį
1. Įkaitinkite orkaitę iki 190-200 laipsnių. Žuvį pasūdykite (kad minkšta filė išlaikytų formą) ir vienu sluoksniu sudėkite į karščiui atsparų indą.
2. Supilkite vyną, ant žuvies sudėkite pomidorus ir pabarstykite smulkintomis petražolėmis.
3 Uždenkite indą aliuminio folija ir kepkite žuvį orkaitėje, kol ji iškeps, maždaug 20 minučių (vynas turi išgaruoti).
4. Patiekite patiekalą su salotomis ir traškia šviežia duona arba su bulvių koše.