Aviečių ir apelsinų karštas vynas su rozmarinais

Iš raudonojo vyno ir vaisių sulčių pagamintas karštas karštas virintas vynas – puikus gėrimas šaltiems žiemos vakarams. Šiame recepte raudonasis vynas pagardinamas aviečių tyre, avietėmis, apelsinais ir prieskoniais. Šis karštas žiemos gėrimas sušildys ir pralinksmins bet kokioje kompanijoje.

Ingredientai Aviečių ir apelsinų karštas vynas su rozmarinais (4 porcijoms)

Raudonasis vynas (pusiau sausas arba sausas) – 750 ml (1 butelis)
Aviečių tyrė – 250 g
Šaldytos avietės – 150 g
Apelsinas – 1 vnt. (250 g)
Medus – 80 g
Lediniai riešutai (anyžiai) – 3 žvaigždutės
Pipirai – 2 šaukšteliai.
Džiovinti gvazdikėliai – 1-2 šaukšteliai.
Cinamonas – 3 lazdelės
Džiovintas rozmarinas (arba šviežias) – 0,5 šaukštelio.
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasAviečių ir apelsinų virintas vynas su rozmarinais
Recepto nuotrauka: Aviečių ir apelsinų karštas vynas su rozmarinais – 1 žingsnis
Pasirinkite geros kokybės vyną savo karštam vynui, nes jo skonis turi didelę įtaką galutiniam gėrimui. Geriau naudoti sausus arba pusiau sausus raudonuosius vynus, kuriuose yra mažai cukraus.
Naudojau namines avietes – sveikas uogas, užšaldytas aviečių tyrėje be sėklų. Galite naudoti šaldytas avietes (400-450 g), šviežias avietes arba net aviečių uogienę (tokiu atveju medaus dėti nereikia).

Recepto nuotrauka: Aviečių ir apelsinų karštas vynas su rozmarinu – 2 žingsnis
Atidarykite vyną ir supilkite jį į keptuvę. Uždekite puodą ant ugnies.

Recepto nuotrauka: Aviečių ir apelsinų karštas vynas su rozmarinu – 3 žingsnis
Nuplaukite ir nusausinkite apelsiną, perpjaukite jį pusiau. Nupjaukite apelsino skiltelę ir palikite ją nepaliestą, jos prireiks stiklinėms papuošti. Peiliu nulupkite apelsinų puseles. Apelsino minkštimas receptui nereikalingas, jį galite panaudoti kitam patiekalui arba suvalgyti.

Recepto nuotrauka: Aviečių ir apelsinų karštas vynas su rozmarinu – 4 žingsnis
Sudėkite avietes ir aviečių tyrę, medų, džiovintus rozmarinus (galite pakeisti šviežių rozmarinų šakelėmis), cinamono lazdeles, apelsino žievelę, baravykų šakeles, gvazdikėlių pumpurus ir pipirų grūdelius.

Recepto nuotrauka: Aviečių ir apelsinų karštas vynas su rozmarinu – 5 žingsnis
Mišinį beveik užvirinkite, bet neužvirkite! Tada sumažinkite ugnį ir virkite 10-15 minučių, retkarčiais pamaišydami. Tada išjunkite kaitinimą ir palikite gėrimą dar 10-15 minučių brinkti uždengtą dangčiu.

Recepto nuotrauka: Aviečių ir apelsinų karštas vynas su rozmarinais – 6 žingsnis.
Perkoškite gėrimą per smulkų sietelį, grąžinkite karštą vyną į puodą.

Recepto nuotrauka: Aviečių ir apelsinų karštas vynas su rozmarinu – 7 žingsnis
Paruoštas virintas vynas su avietėmis ir apelsinų žievelėmis. Gėrimą reikėtų patiekti karštą, tada atsiskleidžia jo turtingas skonis ir šildančios savybės.
(Geriausia karšto vyno pakartotinai nekaitinti. Jei turite likučių, galite juos laikyti termosuose, kad kelias valandas būtų karšti).

Recepto nuotrauka: Aviečių ir apelsinų karštas vynas su rozmarinu – 8 žingsnis
Supilkite karštą vyną į taures, papuoškite puse apelsino. Geriausia naudoti aukštas stiklines, nes gėrimas lėčiau atvėsta.

Recepto nuotrauka: Aviečių ir apelsinų karštas vynas su rozmarinais – 9 žingsnis
Prie apelsino galite pridėti aviečių uogų ir kokteilio šiaudelį.

Recepto nuotrauka: Aviečių ir apelsinų virintas vynas su rozmarinu – 10 žingsnis
Iš raudonojo vyno pagamintas virintas vynas yra ne tik skanus, bet ir šildantis. Mėgaukitės karšto vyno šiluma ir aviečių skoniu su apelsinų, anyžių ir gvazdikėlių natomis. Prie šio gėrimo puikiai tinka sūris, štrudelis, stollen ir kiti desertai.

Recepto nuotrauka: Aviečių ir apelsinų virintas vynas su rozmarinu – 11 žingsnis
Žiemą eidami pasivaikščioti su savimi pasiimkite karšto vyno termosuose – pasivaikščiojimas bus įdomesnis ir linksmesnis, o jūs nesušalsite!
Geros žiemos dienos!

Parašykite komentarą