Antis sojų ir apelsinų glazūroje su penkiais prieskoniais


Antis sojų ir apelsinų glazūroje su penkiais prieskoniais 🦆🍊

Ingredientai:

  • 1.5 kg anties (visos)
  • 1/2 puodelio sojų padažo
  • 1/2 puodelio apelsinų sulčių (šviežiai spaustų)
  • 1/4 puodelio medaus
  • 1 šaukštas penkių prieskonių (Star Anise, cinamonas, gvazdikėliai, juodieji pipirai, pankoliai)
  • 3 skiltelės česnako (smulkiai pjaustytos)
  • 1 šaukštas šviežiai tarkuoto imbiero
  • 1/4 puodelio vandens
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Petržolės (patiekimui)

Paruošimo etapas:

  1. Anties paruošimas: Prieš pradedant ruošti, gerai nuplaukite antį po tekančiu vandeniu. Išdžiovinkite ją popieriniu rankšluosčiu. Tuomet, peiliu atlikite keletą nedidelių įpjovimų ant anties odos, kad ji geriau apskrustų ir prieskoniai geriau įsiskverbtų.
  2. Marinatas: Dideliame dubenyje sumaišykite sojų padažą, apelsinų sultis, medų, penkių prieskonių mišinį, smulkintą česnaką ir tarkuotą imbierą. Gerai išmaišykite, kad medus visiškai ištirptų.
  3. Marinavimas: Užpilkite marinatu ant anties ir gerai įmasažuokite jį į mėsą. Uždenkite ir palikite marinuotis šaldytuve mažiausiai 4 valandas (geriausia per naktį). Tai leis skoniams geriau įsiskverbti į mėsą.
  4. Keitimas: Prieš kepant orkestruokite orkaitę iki 190°C. Įkaitinkite didelį kepimo indą su šiek tiek vandens dugne (apie 1/4 puodelio). Tai padės sukurti garą ir užtikrins švelnesnę antį.
  5. Kepimas: Išimkite antis iš marinato (palikite marinato likučius) ir padėkite ją į kepimo indą. Kepti 1 valandą, kas 15–20 minučių apšlakstant marinatu. Tai padės sukurti gražią ir blizgią glazūrą.
  6. Finaliniai etapai: Po 1 valandos, patikrinkite anties vidinę temperatūrą (turėtų būti apie 75°C). Jei norite, kad oda būtų dar traškesnė, padidinkite orkaitės temperatūrą iki 220°C ir kepkite dar 10-15 minučių, kol oda taps auksinės spalvos.
  7. Patiekimas: Išimkite antį iš orkaitės ir leiskite jai pailsėti 10-15 minučių prieš pjaustant. Patiekite antį su likusiu marinatu ir papuoškite šviežiomis petražolėmis. Galite patiekti su įvairiais garnyrais, tokiais kaip ryžiai arba troškinti daržovės. 🍚🥦

Skanaus! 🍽️✨

Parašykite komentarą