Ant grotelių keptas upėtakis su keptomis aisbergo salotomis Receptas


Ant grotelių keptas upėtakis su keptomis aisbergo salotomis

Šis receptas puikiai tinka vasaros vakarėliams ar šeimos susibūrimams. Ant grotelių keptas upėtakis yra ypatingai skanus ir aromatingas patiekalas, kuris puikiai dera su lengvomis, traškiomis aisbergo salotomis. Leiskimės į kulinarinę kelionę!

Ingredientai:

  • 1 šviežias upėtakis (apie 1,5 kg)
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 citrina (sultys ir žievelė)
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Šviežios žolelės (petražolės, krapai) 🥗
  • Salotoms:
  • 1 vidutinė aisbergo salota
  • 1 avokadas 🥑
  • 1 raudonas svogūnas
  • Šviežių pomidorų (keletas)
  • Balsamiko actas
  • Alyvuogių aliejus
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Pasiruošimas:

  1. Upėtakio paruošimas:
    Pradėkite nuo upėtakio paruošimo. Gerai nuplaukite žuvį po šaltu vandeniu. Iškirpkite pelekus, jei reikia, ir nuvalykite vidaus ertmes. Švelniai nusausinkite žuvį popieriniu rankšluosčiu.
  2. Marinatas:
    Sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, tarkuotą citrinos žievelę, druską, pipirus ir smulkiai supjaustytas šviežias žoleles. Šiuo marinatu aptepkite žuvį. Leiskite marinuotis apie 30 minučių, kad skoniai geriau susigertų. 🍋
  3. Salotų paruošimas:
    Kol upėtakis marinuojasi, pasiruoškite salotas. Aisbergo salotą supjaustykite smulkiais gabaliukais, tada įdėkite į didelį dubenį. Avokadą supjaustykite kubeliais, raudoną svogūną – plonais žiedeliais, o pomidorus – puselėmis. Viską sumaišykite, nuvalykite ir pagardinkite druska bei pipirais.
  4. Grill:
    Įkaitinkite groteles. Kai jos gerai įkaito, įdėkite marinuotą upėtakį. Kepkite apie 5-7 minutes iš kiekvienos pusės, priklausomai nuo žuvies storio. Upėtakis turėtų būti auksinės spalvos ir lengvai skaidytis šakute. 🌊
  5. Patiekimas:
    Išimkite upėtakį iš grotelių, leiskite jam kelias minutes pailsėti. Tuo tarpu paruoškite padažą salotoms: sumaišykite alyvuogių aliejų ir balsamiko actą pagal skonį. Supilkite padažą ant salotų ir dar kartą švelniai sumaišykite.
  6. Skonis:
    Patiekite keptą upėtakį su šviežiomis aisbergo salotomis šalia. Prieš patiekiant, galite papuošti su citrinos skiltelėmis ir papildomomis žolelėmis. Skanaus! 🍽️

Tikimės, kad jums patiks šis receptas, ir jis taps vienu iš jūsų mėgstamiausių! 🐟💚

Parašykite komentarą