Ant grotelių kepta lašišos filė

Lašišos filė kepkite ant grotelių iš anksto nemarinuodami, tačiau kepdami lašišos filė periodiškai apliekite česnakų marinatu.

Produktai Ant grotelių kepta lašišos filė

Ingredientai (6 porcijoms)
2 lašišos filė su oda – 2 gabaliukai (po 500 g)
Nearomatizuotas augalinis aliejus – 1/2 puodelio
Vidutinio dydžio svogūnas (smulkiai supjaustytas) – 1 vnt.
Laimo sultys – 2 šaukštai.
Susmulkinta laimo žievelė – 1 šaukštelis.
Česnakas (susmulkintas per presą) – 1 skiltelė
Laimo skiltelės patiekimui

Kaip paruošti ant grotelių keptą lašišos filė:

1. Šeikeryje arba nedideliame dubenėlyje sumaišykite augalinį aliejų, svogūną, laimo sultis, susmulkintą žievelę ir česnaką. Gerai suplakite kokteilinę arba suplakite dubenyje su plaktuvu.

2. Įjunkite kepsninę, kad įkaistų iki vidutinės ugnies. Padėkite lašišos filė ant grotelių oda į apačią. Uždenkite kepsninę ir kepkite lašišos filė apie 20 minučių, kas 5 minutes apšlakstydami marinatu.

Ant grotelių keptą lašišos filė patiekite su laimo skiltelėmis (nebūtina).

Parašykite komentarą