Agurkų sriuba Sudedamosios dalys
- 2 agurkai
- 1 svogūnas (-ai)
- 1 valgomasis šaukštas aliejaus
- 400 ml daržovių sultinio
- 125 g crème fraîche su žolelėmis
- Druska ir pipirai
- 1 žiupsnelis (-iai) cukraus
- ½ puokštės laiškinių česnakų, supjaustytų nedideliais ritinėliais
- 4 riekelės skrudintos duonos, supjaustytos kubeliais
- Sviestas
Paruošimas
Darbo laikas apie 10 minučių
Iš viso maždaug 10 minučių
Svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais, o nuluptus agurkus – stambiais kubeliais. Dideliame puode įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūnus bei agurkus. Supilkite daržovių sultinį ir uždengę dangčiu 10 minučių troškinkite ant silpnos ugnies.
Tada sriubą sutrinkite ir, jei reikia, įpilkite dar sultinio. Įmaišykite crème fraîche ir pagardinkite sriubą druska, pipirais ir žiupsneliu cukraus.
Kol sriuba verda, paruoškite skrebučius: Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir jame apkepkite skrebučių kubelius. Pagardinkite druska.
Sriubą patiekite su skrebučiais ir laiškiniais svogūnais.