Latviška sriuba – Latviskij Sup Sudedamosios dalys
- 1 ryšulėlis vasarinių svogūnų
- ½ ryšulėlio krapų
- ½ agurkas (-ai)
- 10 ridikėlių
- 1 stiklainis burokėlių (350-400 g)
- 500 ml kefyro arba pasukų
- 2 kiaušiniai
- 2 šaukštai rupios druskos
- Pipirai
Paruošimas
Darbo laikas maždaug 25 minutės
Poilsio laikas apie 10 minučių
Kepimo ir (arba) kepimo laikas apie 7 min.
Iš viso maždaug 42 minutės
Nupjaukite žaliąsias svogūnų dalis, nuplaukite ir supjaustykite maždaug 5-8 mm pločio žiedais. Vieną svogūną supjaustykite žiedais ir atidėkite papuošimui. Dėkite į dubenį.
Susmulkinkite krapus ir pridėkite. Pabarstykite druska. Šiuo atveju naudinga stambi druska. Mediniu šaukštu, bulvių trintuvu ar kt. keletą minučių stipriai trinkite svogūnų laiškus ir krapus, kol išsiskirs sultys.
Supjaustykite agurką mažomis lazdelėmis, taip pat ridikėlius. Sudėkite abu produktus į dubenį ir sumaišykite.
Nusausinkite burokėlius ir supilkite sultis į dubenį. Burokėlius supjaustykite smulkiais lazdelėmis ir suberkite į dubenį. Įpilkite 500 ml kefyro arba pasukų pagal skonį. Gerai išmaišykite ir bent 10 minučių palaikykite šaldytuve. Geriau palikite ją vienai dienai, kad sriuba gražiai prisitrauktų.
Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Prieš patiekdami kiaušinius virkite apie 7 minutes ir pasirinktinai supjaustykite griežinėliais dvi virtas atvėsusias bulves.
Supilkite sriubą į lėkštes, perpjaukite kiaušinius per pusę ir ant kiekvienos sriubos viršaus uždėkite po pusę kiaušinio. Tą patį padarykite ir su pasirenkamomis bulvėmis. Pabarstykite svogūnų krapų žiedais, atidėkite į šalį.