Lašišų sriuba Sudedamosios dalys
- 1 litras daržovių sultinio
- 250 g šviežios (-ų) lašišos filė
- ½ citrinos (-ų), jų sultys
- 200 g morkų
- 200 g porų
- 20 g sviesto
- 250 ml plaktos grietinėlės
- Druska ir pipirai
- Krapai
Paruošimas
Darbo laikas apie 15 minučių
Iš viso maždaug 15 minučių
Lašišos filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite maždaug 2 cm dydžio kubeliais. Apšlakstykite citrinos sultimis, pagardinkite pipirais ir palikite marinuotis maždaug 30 minučių.
Tuo tarpu nuplaukite ir nuvalykite morkas bei porus ir supjaustykite juos nedidelėmis juostelėmis (julienne). Puode ištirpinkite sviestą ir jame apkepkite daržoves. Supilkite daržovių sultinį ir grietinėlę ir trumpai užvirinkite.
Lašišos gabalėlius pasūdykite, sudėkite į sriubą, uždenkite ir palikite virti apie 10 minučių, bet daugiau nevirkite. Dar kartą pagardinkite ir pagardinkite krapais.