Sriuba su mėsos kukuliais Sudedamosios dalys
- 2 litrai sūdyto vandens
- 3 didelės bulvės
- 500 g maltos mėsos, sumaišytos
- 1 didelis (-iai) svogūnas (-ai), smulkiai supjaustytas (-i)
- Druska ir pipirai
- 1 puodelis grietinės
- 1 puodelis grietinėlės
- 4 šaukštai miltų
- keli smulkiai supjaustyti petražolių stiebai
Paruošimas
Darbo laikas apie 30 minučių
Bendras laikas apie 30 minučių
Užvirinkite vandenį. Nulupkite bulves, supjaustykite jas nedideliais gabalėliais ir sudėkite į verdantį vandenį.
Maltą mėsą suminkykite su svogūnais, pagardinkite druska ir pipirais ir suformuokite nedidelius rutuliukus. Kai tik bulvės išvirs, sudėkite kukulius į verdantį vandenį.
Grietinę, grietinėlę ir miltus sumaišykite plaktuvu ir nuolat maišydami lėtai supilkite į sriubą. Kad nesusidarytų gumuliukų, prieš tai įmaišau šiek tiek vandens sriubai ir tik tada supilu. Virkite kelias minutes, tada pagardinkite druska ir pipirais.
Kai tik mėsos kukuliai išverda, sriubą galima patiekti pabarstytą petražolėmis.
Geriausias skonis – su šviežia duona.