Ryžių sriuba

Ryžių sriuba Sudedamosios dalys

  • 8 šaukštai ryžių
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto
  • 1 litras vandens
  • 2 daržovių sultinio kubeliai
  • 1 morka (-os)
  • 1 kiaušinis (-iai)
  • 1 ryšulėlis laiškinių česnakų

Paruošimas

Darbo laikas apie 10 minučių

Kepimo ir (arba) kepimo laikas apie 25 min.

Iš viso maždaug 35 minutės
Ryžius nuplaukite ir gerai nusausinkite. Puode ištirpinkite sviestą ir jame virkite ryžius, kol taps permatomi. Supilkite vandenį ir suberkite sriubos kubelius (arba vietoj vandens ir sriubos kubelių įpilkite atitinkamą kiekį daržovių sultinio). Supjaustykite morką ir ją sudėkite, užvirinkite sriubą ir uždengę dangčiu virkite apie 20 minučių.

Nuimkite puodą nuo ugnies. Įmuškite kiaušinį ir energingai įmaišykite į sriubą. Prieš patiekiant sriubą apibarstykite nedideliais ritinėliais supjaustytais laiškiniais česnakais.

Jei pageidaujate, galima pridėti daugiau daržovių, pavyzdžiui, salierų, salierų ar kaliaropių.

Parašykite komentarą