Amerikietiški blyneliai

Amerikietiški blyneliai sudedamosios dalys

1Porcijos
3 kiaušiniai
100 ml pieno
200 ml natūralaus jogurto
150 g miltų
1 paketėlis kepimo miltelių
1 žiupsnelis (-iai) druskos
2 šaukštai cukraus
Alyvuogių aliejus
Klevų sirupas

Amerikietiški blyneliai Paruošimas

Darbo laikas apie 10 minučių

Kepimo ir (arba) kepimo laikas apie 10 minučių

Iš viso maždaug 20 minučių
Kiaušinius išplakite iki lengvų putų.

Sumaišykite pieną ir natūralų jogurtą, aš naudojau apie 200 ml jogurto, likusį pieną. Taip pat galite naudoti daugiau arba mažiau jogurto, priklausomai nuo to, ką turite po ranka. Dėl to blynai tampa tikrai stori ir drėgni!

Į kiaušinius palaipsniui suberkite miltus, kepimo miltelius, pieno ir jogurto mišinį, druską bei cukrų ir nuolat maišykite. Jei tešla per tiršta, įpilkite šiek tiek daugiau pieno. Tačiau jis jau turėtų būti gerai sutirštėjęs.

Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, įpilkite po šaukštelį aliejaus ir kepkite visą tešlą į blynus, vieną po kito. Svarbu! Naudokite labai mažai aliejaus ir kepkite lėtai, t. y. ant vidutinės, ne per karštos ugnies.

Amerikietiški blyneliai puikiai tinka su klevų sirupu, cukrinių runkelių sirupu arba su vaisiais ir varške.

Amerikietiški blyneliai rusiškai

Blynai angliškai vadinami pan ir cake. Blyneliai yra maži amerikietiški blyneliai, tačiau savo forma ir dydžiu panašūs į mūsų blynus. Pusryčiams blynai paprastai patiekiami su įvairiais saldžiais padažais, šokoladu, uogomis ir klevų sirupu. Anksčiau jie buvo populiarus pusryčių patiekalas tik JAV ir Kanadoje, tačiau dabar blynais mėgaujamasi visame pasaulyje, taip pat ir mūsų šalyje. Toks blynų populiarumas akivaizdus, jie labai skanūs, juos lengva ir greitai paruošti.

Yra daug įvairių šių blynų gaminimo receptų, aš jums siūlau paprastą blynų su pienu receptą. Kaip visuomet, išsamus aprašymas ir žingsnis po žingsnio pateikiamas receptas su nuotraukomis padės jums pasigaminti skaniausius, minkščiausius ir puriausius blynus. O jei jau įvaldėte lengvų blynų receptą, pabandykite pasigaminti bananinių blynų.

Sudedamosios dalys

210 g pieno
1 kiaušinis
miltai 200 g
kepimo milteliai 5g (1 šaukštelis)
augalinis aliejus 25 g (2 šaukštai)
cukraus 30 g (2 valgomieji šaukštai)
druskos 1/2 šaukštelio.
Iš minėto kiekio iškepu 12-15 blynų, kurių skersmuo 7-8 cm.

Maisto gaminimas

nuotraukos:
Blynai – žingsnis po žingsnio receptas su nuotrauka
Štai visi ingredientai, kurių mums reikės. Su nurodytu cukraus kiekiu (30 g) blyneliai nėra labai saldūs, tinka tiems, kurie juos valgo su saldžiais priedais, ir tiems, kurie mėgsta nesaldžius (pvz., su grietine ar sūriu). Jei vis dėlto mėgstate saldžiau, įberkite daugiau cukraus. Taip pat galite eksperimentuoti su skoniais ir įmaišyti, pavyzdžiui, vanilinio cukraus ar cinamono.

Amerikietiški blyneliai – žingsnis po žingsnio receptas su nuotraukomis
Į indą, kuriame gaminsime blynų tešlą, įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų (30 g arba 2 valgomuosius šaukštus) ir druską (1/2 šaukštelio). Jei norite įberti vanilinio cukraus, įberkite jo dabar.

Maišykite mikseriu arba tiesiog plaktuvu, kol masė taps vientisa, o cukrus ir druska visiškai ištirps.

Žingsnis po žingsnio receptas su nuotrauka.
Supilkite pieną (210 g) ir išmaišykite.

Blynai – žingsnis po žingsnio receptas su nuotrauka.
Supilkite augalinį aliejų (25 g (~2 valgomuosius šaukštus) ir vėl gerai išmaišykite.

Į atskirą indą persijokite miltus (200 g) ir kepimo miltelius (1 šaukštelis). Jei į tešlą norite įberti cinamono ar kitų sausų prieskonių, persijokite juos dabar, geriau persijokite ir juos. Viską labai kruopščiai išmaišykite, rekomenduoju tai daryti plaktuvu, kad rezultatas būtų geresnis. Svarbu, kad raugas būtų tolygiai sumaišytas su miltais, kitaip gali paaiškėti, kad kai kuriose tešlos dalyse jo visai nėra, ir tada ji nekils, o kai kur, priešingai, raugo yra labai daug ir jaučiamas sodos skonis. Todėl netingėkite viską gerai išmaišyti.

Į indą su tešla suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais. Maišykite iki vientisos masės, bet stenkitės dirbti greičiau, nes jei tešlą minkysite ilgai, miltuose pradės formuotis glitimas ir blynai gali būti ne minkšti, o „guminiai”. Tešla paruošta; ji nėra labai tiršta ir gana gerai teka. Blynus reikia kepti iš karto, o ne palikti vėlesniam laikui (tiksliau, blynai paprastai ne kepami, o skrudinami).

Kepame sausoje keptuvėje be aliejaus, todėl blynai būna tokie tolygiai apskrudę ir glotnūs. Be to, norint išgauti vienodą spalvą, svarbu naudoti keptuvę lygiu dugnu, be jokių briaunų. Gera idėja – keptuvė su lygia nelimpančia danga. Keptuvės skersmuo gali būti bet koks, bet priklauso nuo to, kiek blynų galėsite iškepti vienu metu, todėl aš renkuosi kuo didesnę keptuvę.

Keptuvę statykite ant vidutinės ugnies ir gerai įkaitinkite. Supilkite tešlą į karštą keptuvę. Supilkite tešlą į blyno vidurį, ji pasiskirstys pati. Jei reikia, šiek tiek išlyginkite, kad apskritimai būtų kuo lygesni. Aš juos darau maždaug 7-8 cm skersmens, bet šis dydis neprivalomas, darykite, kaip jums patinka. Blynai kepa gana greitai, todėl rekomenduoju tešlą pilti po vieną blyną, geriau paimti didelį šaukštą ar samtį, įberti daugiau tešlos, pilti iš karto tiek, kiek reikia vienam blynui, perteklių grąžinti atgal į indą su tešla. Jei pilsite mažomis porcijomis per kelis kartus, blynas gali iškepti netolygiai ir nevienodai paruduoti.

Kai išpiltos tešlos paviršiuje pradės kilti burbuliukai, laikas apversti blyną. Jei temperatūra tinkama, kai pradės kilti burbuliukai, blynų viršus turi būti ne visai skystas (priešingu atveju, kai apversite, tešla šiek tiek išsisklaidys, blynai bus kreivi), o apačia bus tolygiai parudavusi. Jei blyno apačia pradeda ruduoti, o viršus vis dar skystas, sumažinkite kaitvietės kaitrą. Ir atvirkščiai, jei viskas iškepė, o dugnas labai šviesus, kaitrą reikia padidinti.

 

 

Parašykite komentarą