Kondensuoto pieno blyneliai

Įdomus švelnių, minkštų ir kreminės konsistencijos varškės blynų su kondensuotu pienu receptas. Dėl kondensuoto pieno blyneliai tampa gana saldūs ir puikiai dera su grietine arba rūgščia uogiene. Choux tešlos blyneliai iš karto patinka net ir be įdaro.

Ingredientai Kondensuoto pieno blyneliai (3 porcijoms)

Miltai – 120 g (1 puodelis 200 ml)
Kondensuotas pienas – 200 g
Kiaušiniai – 2 gr.
Vanduo (verdantis) – 250 ml
Augalinis aliejus – 30 ml
Druska – 0,25 šaukštelio.
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasVirti sutirštinto pieno blyneliai
Recepto nuotrauka: Saldinti sutirštinto pieno blyneliai – 1 žingsnis.
Paruoškite visus ingredientus.
Naudokite beskonį kepimo aliejų.
Nusipirkite geros kokybės sutirštinto pieno.

Recepto nuotrauka: Saldinti sutirštinto pieno blyneliai – 2 žingsnis
Į didelį dubenį įmuškite kiaušinius ir pagardinkite druska.

Recepto nuotrauka: Saldinti sutirštinto pieno blyneliai – 3 žingsnis.
Plakite rankiniu plakikliu arba maišytuvu.

Recepto nuotrauka: Saldinti sutirštinto pieno blyneliai – 4 žingsnis.
Supilkite kondensuotą pieną į kiaušinių masę ir išmaišykite iki vientisos masės.

Recepto nuotrauka: Saldinti sutirštinto pieno blyneliai – 5 veiksmas.
Įmaišykite kvietinius miltus. Išmaišykite, kad neliktų miltų gumuliukų.

Recepto nuotrauka: Saldinti sutirštinto pieno blyneliai – 6 veiksmas.
Užvirinkite vandenį (250 ml) ir supilkite į tešlą. Iš karto sumaišykite iki vientisos masės.

Recepto nuotrauka: Kondensuoto pieno kremo blyneliai – 7 etapas.
Supilkite pusę augalinio aliejaus ir maišykite, kol tolygiai pasiskirstys. Tešla yra skysta ir gerai teka, palikite 15 minučių pastovėti kambario temperatūroje.

Recepto nuotrauka: Saldinti sutirštinto pieno blyneliai – 8 žingsnis
Blynų keptuvę (mano keptuvės dugno skersmuo 18 cm) pastatykite ant vidutinės ugnies ir gerai įkaitinkite. Keptuvę patepkite augaliniu aliejumi, naudodami virtuvinį šepetėlį. Į keptuvės vidurį supilkite dalį tešlos (aš turiu pusę didelio samčio). Greitais sukamaisiais judesiais paskirstykite tešlą po visą dugną. Kepkite ant vidutinės ugnies 1-2 minutes, kol taps traškūs.

Recepto nuotrauka: Kondensuoto pieno kremo blyneliai – žingsnis Nr. 9
Apverskite blyną ir toliau kepkite tuo pačiu režimu, kol taps auksinis.
Taip iš visos tešlos iškepkite blynus.

Recepto nuotrauka: Saldinti sutirštinto pieno blyneliai – žingsnis Nr. 10
Kondensuoto pieno kremo blyneliai paruošti. Iškepiau 14 blynų.

Recepto nuotrauka: Saldinti sutirštinto pieno blyneliai – 11 žingsnis.
Patiekite blynus su uogiene, džemu arba grietine.

Gero apetito!

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Parašykite komentarą