Gaivus ir kvapnus uogų ir bazilikų derinys vėsioje vasariškoje braškių sriuboje.
Produktai Šalta braškių sriuba su bazilikais
Braškės (šaldytos) – 1,5 puodelio.
Mėlynės (šaldytos) – 0,5 puodelio
Šaltas vanduo – 1,5 puodelio
Šviežias bazilikas – 0,25 puodelio
Cukraus – pagal skonį
Vanilinio cukraus – 10 g
Papuošimui (neprivaloma):
Ledai – pagal skonį
Mėtų lapeliai – pagal skonį

1. Šaldytas braškes ir mėlynes, cukrų, bazilikus ir vandenį sudėkite į plaktuvą.
2. Pertrinkite, supilkite šaltą braškių ir mėlynių sriubą į serviravimo dubenėlius. Saldžią braškių ir bazilikų sriubą papuoškite ledų kauburėliu ir šviežių mėtų lapeliais.