Limoncello (Sicilijos citrinų likeris)

Klasikinį citrinų likerį „Limoncello”, labai populiarų Italijoje, galima lengvai pasigaminti namuose. Saldžių citrininių alkoholinių gėrimų mėgėjams patiks malonus citrusinių vaisių skonis, kurį suteikia Limoncello!

Produktai Limoncello (Sicilijos citrinų likeris)

Citrinos – 8-10 citrinų (priklausomai nuo jų dydžio).
96 % alkoholio – 500 ml
arba degtinė (rūšinė) – 750 ml
Geriamasis vanduo – 650 ml alkoholiui arba 400 ml degtinei
Cukrus – 450 g alkoholiui arba 300 g degtinei
Limoncello turi labai daug vitamino C, todėl tai ne tik skanus, bet ir sveikas gėrimas.

Yra daug limončelo receptų, kurie gali skirtis vienas nuo kito. Kai kuriuose receptuose žievelės užpilamos alkoholiu, kituose – degtine. Vieni naudoja citrinų sultis, kiti – ne.

Limoncello gali būti gaminamas maždaug 7-15 dienų.

Galutinis gėrimo stiprumas yra apie 40 %.

Video receptasLimoncello (Sicilijos citrinų likeris)

Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasLemoncello (Sicilijos citrinų likeris)
Recepto Lemoncello (Sicilijos citrinų likeris) paruošimo nuotraukos – 1 žingsnis.
Kaip pasigaminti limoncello namuose:

Pirmiausia citrinas reikia kruopščiai nuplauti ir nusausinti.
Tada daržovių skustuku (paprastu peiliu to padaryti nepavyks) atsargiai pašalinkite žievelę – viršutinę geltoną žievelės dalį. Labai svarbu neliesti baltojo minkštimo, kitaip likeris bus kartus.
Citrinos žievelėje yra eterinių aliejų, kurie suteikia gėrimui skonį ir aromatą.

Recepto nuotrauka: Limoncello (Sicilijos citrinų likeris) – 2 žingsnis
Citrinų skaičių reguliuokite pagal dydį, kad gautumėte maždaug 120-150 g žievelės.

Recepto paruošimo nuotrauka: Limoncello (Sicilijos citrinų likeris) – 3 žingsnis
Įpilkite žievelę į 500 ml alkoholio arba 750 ml kokybiškos degtinės ir sandariai uždenkite dangteliu.

Recepto nuotrauka: Limoncello (Sicilijos citrinų likeris) – 4 veiksmas
Ant stiklainio užrašykite datą, kad nepamirštumėte, ir palikite tamsioje vėsioje vietoje 7-10 dienų.

Recepto nuotrauka: Limoncello (Sicilijos citrinų likeris) – 5 veiksmas
Kiekvieną dieną pakratykite indą, kuriame užpiltas spiritas (arba degtinė).

Recepto paruošimo nuotrauka: Limoncello (Sicilijos citrinų likeris) – 6 etapas
Likusias citrinas galima cukruoti stiklainyje. Citrinas galima supjaustyti plonais arba storesniais griežinėliais, kaip jums patinka.

Recepto nuotrauka: Lemoncello (Sicilijos citrinų likeris) – 7 veiksmas
Tada į švarų ir sausą stiklainį įpilkite šiek tiek cukraus, tada išdėliokite citrinų skilteles, vėl apibarstykite citrinas cukrumi ir kartokite, kol stiklainis bus pilnas.

Recepto nuotrauka: Limoncello (Sicilijos citrinų likeris) – 8 veiksmas
Šį kremą puikiai tinka gaminti, jei kas nors namuose serga, arba kaip papildomą saldų skanėstą prie arbatos.

Recepto nuotrauka: Lemoncello (Sicilijos citrinų likeris) – žingsnis Nr. 9
Beje, į kavą taip pat galima dėti citrinos ir cukraus – tai taip pat labai skanu ir kavai suteikia rūgštumo.
Vasarą tokią citrinos skiltelę užpilkite karštu vandeniu ir atšaldykite – tai puikus vasaros limonadas.

Uždarykite stiklainį su citrinomis cukruje ir laikykite šaldytuve.

Recepto nuotrauka: Lemoncello (Sicilijos citrinų likeris) – 10 žingsnis
Po 7-10 dienų, priklausomai nuo sūdymo trukmės, reikės paruošti cukraus sirupą. Į puodą supilkite vandenį.

Recepto nuotrauka: „Limoncello” (Sicilijos citrinų likeris) – 11 žingsnis.
Tada suberkite cukrų.

Recepto nuotrauka: Limoncello (Sicilijos citrinų likeris) – žingsnis Nr. 12
Pastatykite ant silpnos ugnies, užvirinkite ir virkite ant vidutinės ugnies 3-4 minutes, nugriebdami baltas putas. Gautą cukraus sirupą atvėsinkite iki kambario temperatūros.

Recepto nuotrauka: Limoncello (Sicilijos citrinų likeris) – 13 veiksmas
Tada per sietelį ar marlę perkoškite citrinos sultis, o žievelę išspauskite sausą.

Recepto nuotrauka: Limoncello (Sicilijos citrinų likeris) – 14 veiksmas
Į cukraus sirupą supilkite perkoštą, atvėsusią tinktūrą ir gerai išmaišykite.

Recepto nuotrauka: Limoncello (Sicilijos citrinų likeris) – 15 žingsnis
Supilkite limoncello į butelius ir palikite dar 5-7 dienoms vėsesnėje vietoje, kad skonis pagerėtų, jei reikia.

Recepto nuotrauka: Limoncello (Sicilijos citrinų likeris) – 16 žingsnis.
Jei neturite kantrybės, citrinų gėrimą galite atšaldyti šaldiklyje ir jis atvės iki reikiamos temperatūros maždaug per 24 valandas.

Recepto nuotrauka: Lemoncello (Sicilijos citrinų likeris) – žingsnis Nr. 17
Lemoncello reikia gerti atšaldytą, limoncello stiklines galima iš anksto užšaldyti, kol paviršiuje bus ledo.
Paruoštą limoncello laikykite šaldiklyje arba tiesiog šaldytuve. Naminio citrinų likerio „Limoncello” galiojimo laikas – 3-6 mėnesiai.

Recepto nuotrauka: Limoncello (Sicilijos citrinų likeris) – žingsnis Nr. 18
Saldžių citrininių alkoholinių gėrimų mėgėjams patiks malonus citrusinių vaisių skonis!

Parašykite komentarą